Liga 1

A jucat alături de Konoplyanka și îl descrie în amănunt: „Un fel de Sânmărtean! Mă așteptam să fie cu nasul pe sus, dar...”

Yevhen Konoplyanka, în dreapta, la Cracovia // foto: Imago Images

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 24 iulie 2023

Cornel Râpă (33 de ani), de 7 ani jucător în Polonia, l-a avut coleg pe Yevhen Konoplyanka (33) la Cracovia și descrie pentru cititorii Gazetei care sunt calitățile vedetei la un pas să semneze cu CFR Cluj.

Mijlocașul ucrainean trecut pe la echipe precum Sevilla, Schalke 04 și Șahtior a rămas liber de contract în această vară, după un an și jumătate la Cracovia, în Polonia, unde l-a avut coleg pe românul Cornel Râpă.

În exclusivitate pentru cititorii GSP.ro, Râpă a descris stilul de joc al lui Konoplyanka și a enumerat calitățile fotbalistului care la un moment dat valora 25 de milioane de euro.

Cornel Râpă a fost coleg cu Yevhen Konoplyanka și îl descrie pe jucătorul care e aproape de CFR Cluj

„Sigur o să facă diferența, îl avantajează sistemul pe care am văzut că îl folosește CFR, 3-5-2. Și noi jucam la Cracovia un mix între 3-4-3 și 3-5-2. În 3-5-2 juca ca al doilea vârf, în 3-4-3 în stânga, în linia de atac.

Primul lucru care-mi vine în minte despre el este talentul. Dacă vreți, ca o comparație, e un fel de Sânmărtean. Este într-o formă fizică excelentă, pentru că aici, în Polonia, nu poți juca dacă nu stai foarte bine fizic. Este un fotbal mai fizic, în care arbitrii lasă jocul mai liber.

Cred că a fost cel mai faultat jucător din Polonia. Este foarte puternic, intră în duelurile unu contra unu, în combinații, creează foarte multe ocazii pentru colegi”, a spus Râpă în prima fază.

Râpă, despre Konoplyanka: „Nu a avut niciodată fițe, nu a creat probleme”

„Este jucător de echipă, mă așteptam ca la CV-ul lui să fie mai cu nasul pe sus, dar nu a avut niciodată fițe, nu a creat probleme, nu a avut probleme cu antrenorul.

Poate face diferența, este un jucător excelent și cred că va fi foarte bun în România. Ține mingea aproape de picior, când crezi că i-ai luat-o face o atingere în plus și a trecut de tine.

Am vorbit și noi cu el, ne-a întrebat pe mine și Ghiță (n.r. - Virgil Ghiță, la Cracovia din februarie 2022) despre campionatul românesc, despre CFR. I-am dat câteva amănunte. Cred că va fi un mare plus pentru CFR, la felul în care joacă acum echipa din Ardeal”, a completat fundașul dreapta român.

Konoplyanka a ajuns deja la Cluj-Napoca și, dacă va trece vizita medicală, va semna cu CFR Cluj în cursul zilei.

L-am prins doar în retur anul trecut, când i-am bătut cu 2-1. Este un jucător senzațional, se vede de când atinge mingea că are clasă. Va fi foarte util la CFR. 

- Ronaldo Deaconu, mijlocaș Korona Kielce

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.