Liga 1

Universitatea Craiova stă la coadă pentru Cicâldău » Care e șansa oltenilor pentru un împrumut

Alex Cicîldău poate reveni în Superliga // Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 24 iulie 2023

În dizgrație la Galatasaray, Alex Cicâldău (26 de ani) are mai multe oferte din Turcia, dar și o întoarcere la Craiova, sub formă de împrumut, e în continuare posibilă. Mihai Rotaru i-a făcut o ofertă și mizează pe problemele pe care cluburile turcești le au de o bună bucată de timp cu banii. Konyaspor se străduiește de câteva zile să-l convingă, însă jucătorul e reticent.

Universitatea Craiova n-a făcut decât o achiziție până acum, în mercato estival: Alexandru Mitriță. Dar patronul Mihai Rotaru și-a propus să-l repatrieze și pe Alexandru Cicâldău, dacă va fi posibil.

Universitatea Craiova îl vrea pe Cicâldău

Fostul „decar” al oltenilor nu face parte din planurile antrenorului Okan Buruk, la Galatasaray, și i s-a pus în vedere să-și caute echipă imediat ce s-a întors din împrumutul de la Al-Ittihad Kalba.

De „Cic” s-au interesat mai multe cluburi din Superlig, are și-o ofertă concretă, de la Konyaspor, însă ezită să-și dea acordul. Motivul? Majoritatea grupărilor din prima ligă a Turciei se confruntă cu probleme financiare și nu-și plătesc jucătorii la timp. Însuși internaționalul în vârstă de 26 de ani are de primit bani din urmă. Și pe asta par să mizeze juveții!

Rotaru vrea să-l împrumute gratis pe Alexandru Cicâldău

Craiova ar fi dispusă să-l readucă în Bănie, sub forma unui împrumut gratis, pe un sezon. Dar ar trebui ca Galatasaray să-i suporte și o bună parte a salariului, cifrat la 900.000 de euro pe sezon. Ceea ce, probabil, ar lua în calcul doar dacă nu reușește să-l cedeze unui club care să-și asume întreg contractul și la care să vrea și Cicâldău!

Alexandru Cicâldău n-a convins nici la Galata, nici la Al-Ittihad Kalba

După ce l-a cumpărat de la Universitatea în 2021, cu 6,5 milioane de euro, oferindu-i un contract pe 5 sezoane, campioana Turciei ar fi preferat să-l vândă pe „Cic”. Dar la prețul pus, 5 milioane de euro, nimeni nu s-a arătat deocamdată interesat. Jucătorul n-a convins în 2021/2022, la formația Cim Bom, și nici sezonul trecut, la Al-Ittihad Kalba. 

5 milioane de euroeste cota de piață a lui Alexandru Cicâldău pe transfermarkt.de. În octombrie 2021, după transferul la Galatasaray, era cotat la 9 milioane

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.