Liga 1

Adrian Ilie, prima reacție după ce a fost prins băut la volan: „Mi-au spus că pot să îmi pună cătușele, să mă rețină 12 ore”

Articol de Sergiu Alexandru  —  Tuesday, 25 July 2023

Adrian Ilie, 49 de ani, fostul atacant al „Generației de Aur” a României, a vorbit despre incidentul în care a fost implicat recent.

Pe 22 iulie, „Cobra” a fost prins băut la volan, în București, iar Poliția i-a reținut permisul. Acum, fostul jucător a vorbit despre cele întâmplate în acea seară.

Adrian Ilie, prima reacție după ce a fost prins băut la volan

„Am fost testat și am avut alcool peste cât trebuia. Am băut 2-3 pahare la un eveniment, în 2-3 ore. Era cam 00:30 noaptea când m-a oprit poliția. Nu eram mort de beat. Am fost testat, am recunoscut ce am făcut. Era un echipaj de Poliție care m-a oprit. Erau razii prin oraș.

Dacă făceam scandal, nu mai eram aici. Puteau să mă aresteze. Bine, a fost o chestie care... Am vrut să închid ușa de la mașină și mi-au spus că pot să îmi pună cătușele, să mă rețină 12 ore. Am zis să stea liniștiți. M-am dat 2-3 metri în dreapta de lângă polițist și am vrut să închid ușa. Am zis «Închid ușa și vă urmez». Probabil că au crezut că fug. Mi-a zis băiatul să stau lângă el și am zis că îl urmez. Alcoolemia a fost peste 0,80g/l. Cam 0,82 - 0,82. Am suflat de 2-3 ori în etilotest.

Da, la spital nu am vrut să-mi ia probe biologice. Nu știam că sunt pasibil de dosar penal. Am sunat un avocat să mă ajute, dar nu am putut. Nu știam... Și oricum nu știu dădeam probe de sânge. Eu am avut un virus în sânge de când eram tânăr și abia de vreo doi ani am scăpat de el. Și de aceea nu mai fac teste oriunde. 

Nu știu ce va urma. Pentru moment nu mi-au dat amendă, ci mi-au luat permisul. Am făcut o greșeală... Viața merge înainte, vom vedea ce va fi”, a declarat Adrian Ilie pentru Fanatik.

  • Conform legii, șoferii prinși beți la volan cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40mg/l în aerul expirat) sunt încadrați la infracțiune și riscă să fie pedepsiți drastic „cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă penală”.
  • În medie, se arată în documentația de specialitate, trei pahare de vin roșu sau două pahare de băutură mai alcoolizată sunt suficiente pentru a crește nivelul alcoolemiei dincolo de 0,50 grame la litru. 

Cifrele lui Adi Ilie

  • 16 trofee: 8 cu Steaua (4 titluri, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României), 3 cu Galatasaray (2 titluri, 1 Supercupă a Turciei), 4 cu Valencia (1 titlu, 1 Cupă a Spaniei, 1 Supercupă a Spaniei, 1 Cupă Intertoto) și 1 cu FC Zurich (1 Cupă a Elveției)
  • 13 goluri pentru naționala României, în 55 de partide. A participat la 3 turnee finale: Euro '96, CM '98 și Euro 2000
  • 22 de goluri în cupele europene (54 de meciuri)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.