Stranieri

Rapid nu renunță la Florin Andone » Atacantul e dorit și în Spania

Florin Andone s-ar întoarce la CD Castellon. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 26 iulie 2023

După mai multe sezoane dificile, cu două accidentări grave la Galatasaray, cariera lui Florin Andone s-a prăbușit. La 30 de ani, ar putea da restart la CD Castellon, clubul din liga a treia iberică, unde a debutat în ianuarie 2011, când nu împlinise încă 18 ani.

UPDATE 13:30 » Rapid NU și-a luat gândul de la Florin Andone

Sursele GSP apropiate de Rapid susțin că giuleștenii continuă negocierile cu Florin Andone. Încearcă să-l convingă să vină în Liga 1.

Știrea inițială: Florin Andone, aproape de CD Castellon

În vara lui 2019, într-un moment bun al carierei, Florin Andone a fost împrumutat de Brighton la Galatasaray, dar în acel sezon a suferit cele mai grave accidentări.

Leziuni ale ligamentelor încrucișate la ambii genunchi, prima în toamna lui 2019, a doua în vara lui 2020, în timpul prelungirii sezonului din cauza pandemiei.

A jucat doar 12 partide (două goluri) la Istanbul, apoi s-a întors la Brighton, pierzând întreaga stagiune 2020-2021.

De atunci, cariera sa s-a prăbușit. Împrumutat încă o dată, la Cadiz, a fost folosit numai 173 de minute în cinci meciuri de LaLiga (în conflict cu antrenorul, a apărut o singură dată titular), fiind cedat definitiv în 2022 în divizia secundă spaniolă, la Las Palmas. Nici acolo nu a impresionat, cu două reușite în 19 etape.

Florin Andone, multe discuții, inclusiv cu Rapid

Pe 30 iunie, altă despărțire. Și atacantul în vârstă de 30 de ani, cu 25 de selecții și două goluri printre „tricolori", își tot caută echipă.

 S-a vorbit de Malaga, Cordoba și Atletico Baleares, toate din liga a treia, AS a susținut la un moment dat că ar putea ajunge la Racing de Ferrol, nou promovată în Segunda, unde ar fi fost dorit de Cristobal Parralo, fostul său tehnician de la Deportivo La Coruna. Se află și pe lista lui Rapid, însă nu s-a concretizat nimic până acum. Discuțiile continuă.

„Florin Andone vede cu ochi buni proiectul de la CD Castellon”

O altă variantă se profilează acum, tot în D3 spaniolă. Paco Xixidro, redactor-șef la El Periodico Mediterraneo, publicație ce apare la Castellon, a scris că „în ciuda zvonurilor care l-au legat de alte echipe, CD Castellon e în pole-position să-l ia pe vârful român. Clubul l-a contactat pe agentul jucătorului încă de săptămâna trecută și Florin vede cu ochi buni proiectul alb-negru. Ideea de a se întoarce la formația unde fanii îl apreciază ar putea conta decisiv”.

Castellon e echipa la care Andone a debutat în fotbalul profesionist în ianuarie 2011, la nici 18 ani, jucând patru meciuri în acel sezon 2010-2011 în Segunda B (D3).

„Negocierile pentru Florin Andone ar putea dura mai multe săptămâni”

Același jurnalist iberic a precizat: „Totuși, pentru că sunt mai multe cluburi interesate de el, negocierile s-ar putea complica și ar putea dura mai multe săptămâni. Dacă va semna la Castellon, va fi unul dintre jucătorii cu cele mai mari salarii din liga a treia”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.