Altele

David Popovici, după calificarea în finala de la 100 m liber: „Îmi doresc să iasă bine, să am grijă să o calculez pe cât de bine pot”

+11 Foto
David Popovici, 18 ani, campionul mondial en titre la 100 m liber, a intrat în ultimul act cu al cincilea timp și va înota pe culoarul al doilea în finală.

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto)  —  Wednesday, 26 July 2023

David Popovici, 18 ani, campionul mondial en titre la 100 m liber, a intrat în ultimul act cu al cincilea timp și va înota pe culoarul al doilea în finală.

  • Finala este programată joi, de la ora 14:21, liveTEXT pe GSP.ro, live pe Antena Play și în direct la TV pe Antena 1
  • Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Japonia, la Fukuoka, și transmit toate informațiile care contează de la Campionatele Mondiale.

După o zi grea și dureroasă, David Popovici s-a întors în bazin la Marine Messe din Fukuoka pentru a înota, miercuri, două curse de 100 de metri.

După cea din semifinale a ajuns la zona mixtă și s-a așezat pe scaun, chiar dacă „nu mai sunt așa obosit ca ieri”, a spus el, zâmbind discret.

David Popovici: „Nu am fost suficient antrenat”

Cum a reușit să se recompună în cele 24 de ore care au trecut de la finala din proba de 200 de metri? „Am încercat să dorm pe cât de bine am putut, am mâncat cum trebuie și am încercat să mă odihnesc, programul a fost destul de înghesuit, dar ne descurcăm cu ce avem, nu numai eu am trecut prin programul acesta, ci mai toți competitorii mei", a spus David Popovici.

Ce i-a spus antrenorul lui după finală? „Nu prea am vorbit, nimic pentru că s-a înțeles de la sine că al meu corp și-a dat shut down. Amândoi suntem conștienți de ce s-a întâmplat, că primele trei bazine au fost foarte bune, iar ultimul, deși este specialitatea mea de obicei, acum pur și simplu nu am fost suficient de antrenat", a explicat el.

David Popovici: „Să o calculez cât de bine pot”

Dar ea aparține trecutului, mai multe concluzii se vor trage după ce întrecerea din Japonia se va încheia. Până atunci, David va înota miercuri în finală, unde s-a calificat cu al cincilea timp, 47,66. „Sunt fericit cu timpul, era important să mă calific, cred că sunt al cincilea și aste e foarte bine. Finala e mâine. Îmi doresc să iasă bine, să am grijă să o calculez pe cât de bine pot”.

David se va duela în finală cu Maxime Grousset, Pan Zhanle, Matt Richards, Kyle Chalmers, Nandor Nemeth, Jordan Crooks și Jack Alexy.

47, 61este cel mai bun timp al lui David Popovici în proba de 100 de m în acest an

46, 86este cel mai bun timp al lui David Popovici în proba de 100 m, acesta reprezentând și recordul mondial

Citește și alte corespondențe GSP de la Fukuoka:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.