Altele

Ce scrie presa internațională după ce David Popovici a terminat pe locul 6 în finala la 100m liber: „Departe de standarde”

+20 Foto
David Popovici/ foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 27 iulie 2023

David Popovici, 18 ani, a terminat pe locul 6 în finala probei de 100m liber la CM de Natație de la Fukuoka.

  • Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Japonia, la Fukuoka, și transmit toate informațiile care contează de la Campionatele Mondiale.

Imediat după finală, presa internațională a făcut radiografia cursei câștigată de australianul Kyle Chalmers.

Ce scrie presa internațională despre David Popovici

Francezii l-au evidențiat în primul rând pe Maxime Grousset, cel care a obținut medalia de bronz la 100m liber la Fukuoka. Însă nu l-au uitat pe David Popovici, campionul en-titre înainte de startul finalei.

„Deținătorul recordului mondial și campionul în exercițiu, românul David Popovici, a terminat doar pe locul 6 în 47.83s, departe de standardele sale”, au scris cei de la L'Equipe.

+20 Foto
David Popovici, în finala de la 100 m liber (foto: Raed Krishan/GSP)

Și italienii de la Gazzetta dello Sport au reacționat după cursa de la 100 de metri liber: „Cu timpul de 47.83s, David Popovici a fost doar al șaselea. Două dezamăgiri la Campionatele Mondiale de la Fukuoka pentru fenomenul României”.

Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine. Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii. 

De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres.

- David Popovici

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.