Liga 1

Cristiano, așa nu iei titlul! Rapid a tremurat cu FC Botoșani și a fost la un pas să piardă în Giulești

+29 Foto
Rapid și FC Botoșani au remizat, scor 2-2, în runda #3 din Superliga.

Articol de Cristi Preda (foto), Cătălin Stroia  —  vineri, 28 iulie 2023

Rapid și FC Botoșani au remizat, scor 2-2, în runda #3 din Superliga. Trupa lui Cristiano Bergodi a evoluat modest, nu a arătat ca o candidată la titlu și a fost la un pas să piardă duelul cu formația care obținuse numai un punct în primele două etape.

Rapid se încurcă de FC Botoșani

Echilibrul a fost rupt de o stângăcie a lui Junior Pius. Fundașul central în vârstă de 27 de ani al Botoșaniului a gafat decisiv: a lăsat o minge trimisă de Papeau să treacă pe lângă el și a pierdut pentru o fracțiune de secundă contactul cu balonul, care a fost interceptat de Funsho. 

Lent și aerian, nigerianul a reacționat târziu și l-a călcat pe „șeptarul” Rapidului în careu. Penalty evident dictat de „centralul” Andrei Antonie și transformat fără emoții de Marko Dugandzic ('14). Până la pauză, jocul a fost modest, fără ocazii importante. 

În repriza secundă, trupa lui Croitoru a profitat de erorile mari comise de giuleșteni și a marcat de două ori în mai puțin de 10 minute. Mai întâi, Iulian Cristea a bâlbâit un balon la mijlocul terenului și a fost deposedat de Victor Dican. 

Fotbalistul Botoșaniului a avansat într-o zonă liberă, a încercat să-i trimită, fără succes, lui Mihai Roman în fața porții. A ieșit mai bine. Pentru că balonul a ajuns ceva mai în spate, la Virgile Pinson, care l-a executat pe Horațiu Moldovan, finalizare fără preluare ('51). 

Apoi, în minutul 59, Cătălin Cîrjan a fost deposedat foarte ușor la mijlocul terenului de Eduard Florescu, mijlocașul Botoșaniului a urcat până la marginea careului și a șutat, mingea deviată de Oaidă a intrat în plasă. 

Rapid n-a produs un fotbal consistent, dar a reușit cumva să egaleze, centrare Costache, deviere Ioniță, finalizare Dugandzic ('82). A urmat un forcing alb-vișiniu, fără urmări pe tabelă. Ce-i drept, și moldovenii puteau da lovitura la ocaziile colosale semnate de Cioiu și Camara.

FINAL. Rapid - FC Botoșani 2-2

→ Sekou Camara ratează 1 la 1 cu Horațiu Moldovan ('90+1)!

→ Final incendiar, Cioiu și Ioniță II ratează două ocazii uriașe în decurs de câteva zeci de secunde.

→ 2-2! Rapid egalează, înscrie același Dugandzic, reluare simplă, din câțiva metri, după o acțiune desfășurată în flancul stâng.

2-1 BOTOȘANI! Cîrjan pierde un balon la mijlocul terenului în fața lui Florescu. Mijlocașul Botoșaniului avansează până la marginea careului, șutează, execuția e deviată de Oaidă și intră în plasă ('59).

1-1! Iulian Cristea greșește grav și pierde posesia în fața lui Dican. Mijlocașul lui Botoșani centrează apoi pentru Mihai Roman, dar mingea va ajunge la Pinson, care a șutat imparabil la colțul lung ('51).

→ Claudiu Marcu, arbitrul de rezervă, stă cu ochii pe Marius Croitoru, să vadă dacă antrenorul de facto al Botoșaniului dă sau nu indicații. Teoretic, el n-ar avea voie să facă asta, „principalul” din acte fiind Mihai Ciobanu. Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, Croitoru, care nu deține licență Pro, nici măcar nu figurează în staff-ul moldovenilor! Pe site-ul clubului, el apare ca „secund”.

→ Atmosferă electrizantă în Giulești:

>

1-0 Rapid! Funsho se mișcă mai rapid decât Pius, fundașul Botoșaniului intervine târziu și faultează în careu. Penalty dictat de Antonie, corect. De la 11 metri, Dugandzic înscrie fără emoții ('14).

→ Scenografia 3D a galeriei Rapidului cu mesajul: „Sărbătorim acest număr impar cu parfum de centenar”.

→ 10.664 de spectatori asistă la meci, arena e arhiplină. Niciun fan FC Botoșani nu a făcut deplasarea.

Rapid - FC Botoșani. Echipele de start

RAPID: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun - Oaidă, Al. Albu - Funsho, Cîrjan, Papeau - Dugandzic
REZERVE: Drăghia - Jr. Morais, P. Iacob, Al. Ioniță II, Borja Valle, V. Costache, Pănoiu, Kait, Emmers
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

FC BOTOȘANI: Ducan - Kupa, Șeroni, Pius - Cărăușu, Essono, Dican, E. Florescu, Cioiu - M. Roman I, Pinson
REZERVE: Ureche - S. Camara, Golofca, Gligor, E. David, Dragu, Zabou, Creț, Drole
ANTRENOR: Marius Croitoru

Stadion: Superbet Arena - Giulești (Bucureşti)
Arbitru: Antonie Andrei (Bucureşti) / A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti) / Arbitru VAR: Colţescu Sebastian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti)

UPDATE, ORA 21:25 / Suporterii Rapidului, optimiști înaintea partidei cu FC Botoșani

>

UPDATE, ORA 21:15 / Sute de fani stau la coadă la intrarea de la Tribuna 1

UPDATE, ORA 20:55 / Atmosfera din Giulești de dinaintea partidei Rapid - FC Botoșani

>

UPDATE, ORA 20:35 / Fanii Rapidului pregătesc o scenografie pe toată peluza

UPDATE, ORA 20:15 / Rapid și FC Botoșani au ajuns la stadion

>

Mai multe articole de actualitate din Superliga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.