Campionate

Arsenal i-a făcut o statuie de 3 metri și jumătate lui Arsene Wenger, managerul francez al „tunarilor” timp de 22 de sezoane

Arsene Wenger/ foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 28 iulie 2023

Cel mai de succes antrenor al lui Arsenal a primit o recunoaștere a performanțelor sale reușite între 1996 și 2018. Statuia de 500 kg a fost dezvelită lângă stadionul Emirates și marchează cele două decenii trecute de la câștigarea Premier League fără înfrângere!

Arsenal n-a mai câștigat titlul în Premier League de 20 de sezoane, ultimul manager care i-a făcut campioni pe "tunari" fiind Arsene Wenger. La împlinirea a 20 de ani de la traseul nemaipomenit fără înfrângere în campionat, clubul londonez i-a făcut o statuie managerului francez de 73 de ani lângă stadionul Emirates. 

Statuia are 3,5 metri înălțime și 500 kg. îl înfățișează pe antrenor când ridică trofeul Premier League și a fost dezvelită astăzi, în semn de omagiu adus uneia dintre cele mai emblematicei figuri ale fotbalului englez.

Statuia lui Arsene Wenger/ foto: Twitter

Are 17 trofee cu Arsenal

Wenger, acum angajat la FIFA ca șef al dezvoltării globale a fotbalului, i-a pregătit pe "tunari" între 1996 și 2018 și a câștigat 17 trofee cu Arsenal, între care trei titluri de campion în Premier League. 

Este cel mai logeviv și cel mai de succes manager din istoria clubului, care n-a mai triumfat în campionat din stagiunea 2003-2004, când a terminat întrecerea fără eșec, reccord care stă în picioare și în prezent.

Și lui Henry i-au făcut statuie

„E un frumos omagiu. Clubul a făcut ceva special pentru Arsene și merita din plin. Cu o statuie la stadion, Wenger poate avea această recunoștiință și să fie prezent la clubul nostru pentru totdeauna", a comentat pe rețelele sociale Mikel Arteta, actualul tehnician al "tunarilor". 

Arsene Wenger nu este primul francez care are statuie lângă arenă. Această onoare a mai primit-o anterior Thierry Henry. În decembrie 2011, Arsenal a dezvelit statuie dedicată fostului mare atacant, care a lucrat cu Wenger în perioada 1999-2007 și în 2012.

1231de meciuri l-a avut Arsenal ca manager pe Arsene Wenger, care a obținut 714 victorii, 265 de remize și 252 de înfrângeri, golaveraj 2.348-1.273

Citește și:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.