Liga 1

Doliu în Bănie: a murit un nume de legendă, pe teren la primul titlu al Științei » Mesajul postat de cele două Craiove

Dragu Bădin, încercuit, lângă marele Ion Oblemenco / Sursă foto: Jurnal de Oltenia

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 30 iulie 2023

Dragu Bădin, campion cu Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 75 de ani. Un nume mare pentru fotbalul din Bănie, fostul fundaș a făcut parte din echipa cu care Știința cucerea primul titlu din istorie.

Veste tristă venită în dimineața meciului cu CFR. Astăzi ne-a părăsit Dragu Bădin, campion cu Știința în sezonul ‘73-‘74. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dragu Bădin s-a născut pe data de 7 august 1947, la Brăila, orașul în care și-a început cariera de fotbalist. Acesta a ajuns în Bănie în anul 1972. A evoluat trei sezoane la Universitatea Craiova, făcând parte din prima echipă ce aducea un titlu Științei.

În cele trei sezoane petrecute în tricoul alb-albastru, Bădin a bifat 70 de prezențe, reușind să marcheze trei goluri”, se arată într-un comunicat al celor de la CS Universitatea Craiova. 

Dragu Bădin, încercuit, lângă marele Ion Oblemenco / Sursă foto: Jurnal de Oltenia

Dragu Bădin a murit! Ambele echipe ale Craiovei au transmis mesaje de concoleanțe

Și FCU Craiova a reacționat, tot printr-un mesaj publicat în social-media:

„Zi tristă pentru fanii alb-albaștrii. Fostul fundaș al Campioanei Unei Mari Iubiri, Dragu Bădin, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani. În 1972 a început să joace pentru Campioana Unei Mari Iubiri, unde a rămas pentru 3 sezoane. În timpul petrecut aici, a îmbrăcat tricoul alb-albastru de 70 de ori și a marcat 3 goluri, însă cea mai mare perfomanță a fost cuceritea primului campionat al Craiovei în sezonul 1973-1974

FCU Craiova 1948 transmite condoleanțe familiei îndurerate și întregii suflări alb-albastre”. 

Dragu Bădin a evoluat și pentru Petrolul Ploiești. A îmbrăcat timp de patru sezoane tricoul „lupilor” galbeni, perioadă în care a adunat 96 de prezențe și șapte goluri.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.