Liga 1

Cine e Luis Phelipe, brazilianul care a răpus campioana » Crescut la academia Red Bull și Santos

Luis Phelipe/ foto: Facebook @Politehnica Iași

Articol de Adrian Duţă  —  Sunday, 30 July 2023

Luis Phelipe (22 de ani), extrema stânga de la Poli Iași, a făcut un meci fantastic împotriva Farului, în victoria echipei sale cu 3-1.

În etapa a treia din SuperLiga, Iași a dominat categoric pe terenul Farului. Unul dintre artizanii victoriei a fost Luis Phelipe, care a reușit două goluri.

Luis Phelipe, jucătorul de la Iași care s-a distrat cu Farul

Phelipe a deschis scorul rapid cu Farul, în minutul 11. Brazilianul a șutat cu stângul din afara careului, mingea a fost deviată de un jucător al Farului și nu i-a dat nicio șansă lui Buzbuchi, care a plonjat în zadar.

„Dubla” a venit în minutul 51, din fața porții, după o pasă din dreapta la firul ierbii. A fost reușita de 3-1, care practic a închis meciul.

Crescut la academia Red Bull și Santos

Phelipe a venit în această vară la Iași, liber de contract, după despărțirea de Atlético Clube Goianiense, din Brazilia. A fost junior la Santos, clubul uriaș din Brazilia pentru care au evoluat jucători ca Pele și Neymar. La 15 ani s-a mutat la academia Red Bull din Brazilia, pentru ca după majorat să ajungă în Europa, la Red Bull Salzburg.

N-a apucat însă să evolueze pentru campioana Austriei, fiind împrumutat, pe rând, la Liefering, Red Bull Bragantino, Lugano și Team Ticino. În 2022 a semnat cu Atletico Goianiense, în Brazilia, dar și de acolo a fost împrumutat la Nautico, Botafogo și apoi Paysandu.

Cele mai multe șanse le-a primit la Liefering, în liga a doua austriacă, unde a marcat 4 goluri în 19 partide.

Phelipe se simte bine în România. Extrema cotată la 350.000 de euro pe transfermarkt.com a jucat în toate cele 3 etape din acest sezon, golurile cu Farul fiind primele ale sale în SuperLiga. El are și un assist, cu Hermannstadt, la înfrângerea lui Poli cu 1-3.

Citește și alte știri din SuperLiga: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.