Liga 1

Sorin Cârțu, necruțător cu Alexandru Ișfan și Andrei Ivan: „Inadmisibil așa ceva! Caracter «piftie», de tremurici”

Alexandru Ișfan, în alb-albastru // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 31 iulie 2023

Sorin Cârțu (67 de ani), fost președinte la Universitatea Craiova, nu i-a menajat pe Andrei Ivan și Alexandru Ișfan, autorii unor mari ratări în meciul cu CFR Cluj de duminică seara, scor 1-1.

La primul meci după schimbarea de antrenor, Laurențiu Reghecampf în locul lui Eugen Neagoe, alb-albaștrii au remizat în Gruia, 1-1 cu CFR Cluj, la capătul unui meci în care Alexandru Ișfan și Andrei Ivan au ratat ocazii uriașe, ultimul chiar cu poarta goală.

Sorin Cârțu, ex-președinte la Universitatea Craiova, le-a recomandat celor doi să meargă la un mental coach. Cârțu a avut un discurs tăios la adresa lui Ișfan, jucător cumpărat de Craiova cu 650.000 de euro.

Sorin Cârțu, necruțător cu Ișfan și Ivan după CFR Cluj - Universitatea Craiova

„Așa luft n-am văzut în viața mea. Pe Ivan poate-l mai înțeleg, îi mai găsim niște explicații. Alergare, mingea udă, eu știu ce a gândit el? Bine, portarul a căzut din picioare, nu avea nicio scuză să nu dea gol.

Dar Ișfan a primit o pasă de la 4 metri, băi băieți, pe stângul lui, și a luftat! Iar cum a început repriza a doua a avut iarăși situație foarte bună să tragă la poartă și a declinat responsabilitatea, a dat pasă.

Frate, dă-ți seama, bă copile, s-au dat niște bani pe tine. Fă ceva, concentrează-te, fii preocupat! Este inadmisibil așa ceva, nu cred că s-a văzut în istoria Craiovei un asemenea luft. Mai luftezi când vine o centrare, o minge pe sus, sare prost, dar așa, o minge pe jos, liniștită... nu am înțeles nimic!”, a precizat Cârțu inițial, la Fanatik.

Sorin Cârțu: „Am ratat toate obiectivele din cauza caracterului ăsta «piftie», de tremurici”

„Nu știu ce să spun despre Ivan. Eu țin la copilul ăsta, sunt dintre cei care l-au susținut, cultivat, promovat. Vreau să-și reconfirme încrederea și valoarea care i se atribuie, dar nu știu ce trebuie să facă. Să ia exemplu de la Mitriță, care și aseară, exceptând ultimele minute, a fost «primadonna» echipei.

La partida de aseară a avut poarta goală, pe piciorul drept, piciorul de bază, și a dat pe lângă... Trebuie să se ajute singur, o superconcentrare în tot ce face. Cred că e nevoie de mental coach atât în cazul lui cât și în cazul lui Ișfan. Obligatoriu! Și sunt mai mulți pe aici.

Caracterul ăsta «piftie», de tremurici, în anumite meciuri, l-am văzut la mai multe partide în anii în care am fost la echipă. N-aveai cum să contribui la îmbunătățirea lui.

Toate rezultatele și obiectivele pe care le-am ratat, le-am pierdut din cauza caracterului ăsta de «piftie», de tremurici”, a completat Cârțu.

De la transferul la Universitatea Craiova, Ișfan nu a înscris niciun gol în 19 meciuri. Ivan a punctat în acest sezon, a înscris din penalty la 2-0 cu Dinamo.

VIDEO cu ratarea lui Andrei Ivan

>

Mai multe știri din SuperLigă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.