Handbal

Au sosit întăririle » Monika Kobylinska, căpitanul naționalei Poloniei, a ajuns la București: „Voi fi fericită la CSM!”

Monika Kobylinska în acțiune într-un meci al naționalei Poloniei Foto Imago

Articol de Costi Prună  —  marţi, 01 august 2023

CSM București s-a întărit pentru sezonul viitor în inter dreapta, cu căpitanul naționalei Poloniei, Monika Kobylinska. Ea abia așteaptă primele meciuri cu noua echipă, în atmosfera creată de fani

Poloneza are 28 de ani, 1,78 metri și vine de la vicecampioana Franței, Brest, unde a jucat 4 ani și în 2021 a pierdut finala Ligii Campionilor în fața lui Vipers, 28-34.

Monika Kobylinska: „Voi fi fericită la București!”

În sezonul trecut, Kobylinska a terminat pe locul 2 cu Brest în campionatul francez și echipa a fost eliminată în Liga Campionilor de Esbjerg în play off-ul pentru sferturile de finală. Interul polonez a considerat că e momentul pentru altceva în cariera ei și a semnat pentru 2 ani cu CSM București.

„Pentru o jucătoare este mult să stea 4 ani la un club, am avut nevoie de o schimbare și CSM este un club important cu care îmi doresc să câștig toate trofeele. Știu că aici îmi va fi bine și voi fi fericită. 

Abia aștept atmosfera fanilor, eu voi da tot ce am mai bun pentru ca ei să fie fericiți, deoarece jucăm și pentru ei”, a declarat pentru pagina de facebook a CSM-ului Monika Kobylinska.

După ce și-a petrecut vacanța în Grecia și Barcelona alături de prieteni și de familie, interul polonez abia așteaptă să cunoască Bucureștiul despre care a auzit că este un oraș frumos.

Nu știu mare lucru despre București, dar am auzit că este un oraș minunat. Abia aștept să-l descopăr. Sunt nerăbdătoare să cunosc oamenii și am emoții deoarece voi descoperi o nouă cultură”, a spus Monika Kobylinska.

42 de goluria marcat Kobylinska sezonul trecut în Liga Campionilor pentru Brest Bretagne

„CSM este o echipă de luptătoare”

Căpitan al naționalei Poloniei, clasată pe locul 4 la Campionatul Mondial din 2015, Kobylinska știe despre pretențiile clubului CSM București.

„Toată lumea cunoaște obiectivele CSM-ului. Normal că ne dorim să ne calificăm în F4 și să câștigăm campionatul în România. CSM este o echipă de luptătoare și cu foame de victorii. 

Am jucat împotriva Bucureștiului în sezonul trecut în Liga Campionilor, știu ce atmosferă fac fanii și abia aștept să ne încărcăm și noi cu energia dată de ei”, a declarat ea.

Fostă colegă cu Isabelle Gulden la Brest, suedeza îi povestise interului polonez despre atmosfera făcută de fanii echipei și s-a convins de acest lucru la partida dintre CSM și Brest din sezonul trecut al Ligii Campionilor. Chiar dacă știe limbile engleză, franceză și poloneză, Kobylinska și-a dat seama că româna este dificilă, dar a spus că va încerca să învețe cuvintele principale.

„Voi încerca să învăț câteva dintre cuvintele de bază în română. Așa am pățit și în Franța, dar când începusem să vorbesc mai bine, a trebuit să plec. Nu știu cât de motivată sunt să mai învăț încă o limbă, dar mă voi strădui”, a conchis poloneza.

Monika Kobylinska: Hobby-urile citit și cafea

Monika Kobylinska într-un moment de relaxare Foto Instagram

Întrebată ce face în momentele libere, Monika a spus că nu are mari hobby-uri, dar că îi place să citească, nu îi lipsesc cărțile, și de asemenea să iasă la cafea cu prietenii. „Este probabil lucrul pe care îl fac cel mai des fiindcă îmi face bine să petrec timp cu cei apropiați”, a explicat ea. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.