Campionate

E gata! Manchester City acceptă să plătească 90 de milioane pentru fundașul dorit » Devine cel mai scump din lume

Manchester City acceptă să plătească 90 de milioane pentru Josko Gvardiol. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 02 august 2023

Fundașul croat Josko Gvardiol, 21 de ani, e jucătorul lui Manchester City. Campioana Europei a bătut palma cu RB Leipzig pentru 90 de milioane de euro, ceea ce-l transformă în cel mai scump apărător din lume.

Pep Guardiola a rezolvat cel de-al doilea transfer al acestei veri. După săptămâni întregi de negocieri, și-a asigurat în sfârșit serviciile lui Josko Gvardiol. Cu fundașul croat în vârstă de 21 de ani, managerul lui Manchester City era înțeles demult. Dar cu RB Leipzig a fost un chin. 

Nemții au cerut inițial 100 de milioane de euro, le-au dat și un ultimatum englezilor, acum câteva zile, pentru ca astăzi, Bild să anunțe că părțile s-au înțeles la 90 de milioane.

Josko Gvardiol îl depășește pe Harry Maguire

Gvardiol devine astfel cel mai scump apărător din lume. Până acum, recordul l-a deținut Harry Maguire, cumpărat de Manchester United de la Leicester City, în 2019, cu 87 de milioane de euro. 

Același Bild anunță că, pe lângă bani, RB Leipzig și-a asigurat și un meci-test în compania campioanei Europei, ce este așteptat să-i aducă în cont 1,5 milioane de euro.

RB Leipzig a vândut vara asta de 220 de milioane de euro în Premier League

Pep l-a vrut pe Gvardiol și vara trecută. Chelsea, de asemenea. Numai că, atunci, nemții au refuzat cele 80 de milioane propuse și i-au prelungit jucătorului contractul cu un sezon, până-n 2027. 

19 milioane de europlătise RB Leipzig în 2021, pentru a-l lua pe Gvardiol de la Dinamo Zagreb. Croații și-au asigurat atunci 20 la sută dintr-un viitor transfer

Tot în această vară, RB a mai bifat două vânzări consistente în Premier League. Pe internaţionalul maghiar Dominik Szoboszlai i l-a cedat lui FC Liverpool în schimbul a 70 de milioane de euro, iar pe atacantul francez Christopher Nkunku a luat 60 de milioane de euro, de la Chelsea.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.