Liga 1

Rivalii râd de situația de la FCU Craiova: „Milă. Ironie. Sunteți patetici!”

Brigada dinamovistă Ultras Tei i-a ironizat pe cei de la Peluza Sud 1997 // sursă foto: Facebook @ Ultras Tei Dinamo Bucuresti

Articol de David Marinescu  —  joi, 03 august 2023

Brigada dinamovistă Ultras Tei i-a ironizat pe cei de la Peluza Sud 1997, care au anunțat miercuri că și-au suspendat activitatea și că nu o vor mai susține în mod organizat pe FCU Craiova, având în vedere că echipa lui Adrian Mititelu nu deține palmaresul istoric al Universității Craiova.

Miercuri seara, Peluza Sud 1997, principalul grup de susținători ai clubului patronat de Adrian Mititelu, FCU Craiova, a anunțat că și-a suspendat activitatea, decizia fiind luată „în unanimitate, de toate brigăzile componente”.

Hotărârea acestora a venit în urma verdictului pe care Curtea de Apel Timișoara l-a dat de curând în procesul dintre FCU Craiova și CS Universitatea Craiova pentru palmaresul echipei istorice, anume că CS Universitatea Craiova, club de drept public, deține palmaresul din perioada 1948 (anul înființării Științei) – 1991 (momentul în care a avut loc privatizarea clubului).

Rivalii de la Dinamo râd de situația de la FCU Craiova

La scurt timp după ce Peluza Sud și-a anunțat decizia, rivalii dinamoviști din brigada Ultras Tei, o voce importantă a suflării dinamoviste, i-au taxat pe olteni, mai întâi cu un comentariu la postarea acestora, apoi cu unul pe propria pagină.

„Exact boschetăria asta am evitat-o prin LUPTA NOASTRĂ UNICĂ. Fiți mândri, Câinilor!” și „Milă, ironie, caterincă, nici nu știm... Sunteți patetici”, au scris dinamoviștii.

Peluza Sud 1997 și-a suspendat activitatea

Decizia pe care a luat-o Curtea de Apel Timișoara pe 10 iulie înseamnă că echipa lui Mihai Rotaru, rivala FCU Craiova, beneficiază de palmaresul Științei în baza asocierii cu Clubul Sportiv Universitatea, al cărui director este Pavel Badea.

Chiar și așa, componenții PS '97 nu vor „migra” către echipa rivală, despre care sugerează că deține palmaresul „prin jocuri de culise”.

„Ne vedem puși în fața luării unei decizii grele, o decizie care vine odată cu motivarea procesului recent încheiat, conform căreia entitatea sportivă pe care am susținut-o până în acest moment a pierdut palmaresul Universității Craiova, câștigat la aceeași instanță judecătorească în urmă cu câțiva ani.

De asemenea, conform aceleași motivări, nici clubul înființat în 2013 la Mogoșoaia, județ Ilfov, nu deține acest palmares, ci îl folosește prin închiriere în scopuri comerciale și sportive. (...)

Nu ne putem continua prezența și susținerea la o entitate care nu mai are nimic de a face cu Universitatea Craiova”, au explicat ultrașii olteni.

Mai multe știri din SuperLigă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.