Conference League

Sepsi și-a aflat adversara din turul 3 preliminar al Conference, iar Dioszegi are o mare temere » Doar LPF îi poate ajuta pe covăsneni

+62 Foto
Sepsi e eliminat-o pe CSKA Sofia (2-0 în tur, 2-0 la retur) și va juca în turul 3 preliminar împotriva lui FC Aktobe (1-4 în tur). Kazahii au trecut de georgienii de la Torpedo Kutaisi, victorie 4-1 în tur și eșec 1-2 la retur. / FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de Andrei Crăiţoiu, Adrian Jitea  —  Thursday, 03 August 2023

Sepsi s-a distrat cu CSKA Sofia (2-0 în tur, 4-0 la retur) și va juca în turul 3 preliminar împotriva lui FC Aktobe (1-4 în tur). Kazahii au trecut de georgienii de la Torpedo Kutaisi, victorie 4-1 în tur și eșec 1-2 la retur. Distanța mare dintre cele două țări îl sperie pe Laszlo Dioszegi.

  • Manșa tur dintre Sepsi și Aktobe se joacă pe 10 august, la Sf. Gheorghe. Returul e programat o săptămână mai târziu, în Kazahstan.

Aktobe, de 5 ori campioană a Kazahstanului, ultima dată în 2013, va fi următoarea adversară a lui Sepsi. Formația lui Liviu Ciobotariu stă mai bine pe hârtie, un lot cotat la 15,11 milioane de euro. Kazahii valorează 9,43 milioane.

Aflată în plin campionat, Aktobe, echipa pregătită de Andrey Karpovich (42 de ani), ocupă locul 3, la 7 puncte în spatele liderului Ordabasy.

Ce o sperie pe Sepsi înaintea „dublei” cu Aktobe

Oficialii lui Sepsi au o altă mare temere înaintea „dublei” din turul 3 preliminar. Laszlo Dioszegi își face grijiri cu privire la deplasare anevoioasă spre Kazahstan. Zborul cu charterul este de minim 7 ore!

În aceste condiții, Sepsi se gândește să ceară oficial amânarea meciurilor din Superligă împotriva Oțelului (7 august) și a lui CFR Cluj (12 august). Pe 10, respectiv 17 august, covăsnenii au programată „dubla” cu Aktobe.

O să vorbesc cu conducătorii clubului să încercăm să amânăm meciurile interne pentru că ne este foarte greu. Ne-ar fi ajutat și pe noi să nu jucăm, dar nu am făcut nicio cerere în acest sens și nici n-am întrebat
- Liviu Ciobotariu, antrenor Sepsi

Aktobe are cunoștințe în România

Aktobe a mai înfruntat o singură formație din România în competițiile oficiale. În turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, sezonul 2014/2015, kahazii erau eliminați de FCSB, 2-1 la București și 2-2 în deplasare. 

Aktobe a fost antrenată între 20 iulie 2015 și 10 noiembrie 2015 de Ioan Andone.

>

Citește și alte știri din Conference League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.