Liga 1

Nici Ivan, nici Mitriță » Titularul Craiovei care a cucerit o legendă a clubului: „Foarte talentat, a ajuns la maturitate”

Laurențiu Popescu (în echipament galben) are evoluții din ce în ce mai apreciate la Craiova / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 04 august 2023

Devenit titular incontestabil la Universitatea Craiova, goalkeeper-ul Laurențiu Popescu i-a câștigat încrederea și lui Silviu Lung, gloria oltenilor din „Craiova Maxima”. Din februarie, de când l-a înlocuit pe Arlauskis, Popescu n-a mai ieșit din poarta Craiovei, luându-i fața detașat lui David Lazar, un fost om de națională.

Ani la rândul, goalkeeper-ul originar din Filiași, în vârstă de 26 de ani, a reprezentat a doua sau chiar a treia variantă pentru buturile oltenilor. Sau, mai rău, a fost trimis de club sub formă de împrumut în ligile inferioare. A bifat aventuri la Pandurii, Poli Iași sau Brașov, însă datele problemei s-au schimbat în 2023, după ce clubul i-a făcut vânt lituanianului Arlauskis

Cum cheltuielile din Bănie s-au mai micșorat, Universitatea n-a mai optat pentru aducerea unui portar cu nume. Din contră, s-a orientat spre propria „ogradă”, acolo unde își așteptau rândul David Lazar și Laurențiu Popescu

Laurențiu Popescu, portarul Universității Craiova / Sursă foto: Facebook

Cel de-al doilea a fost alesul, iar ultimele luni au fost excelente pentru el, cu prestații deosebit de apreciate în rândul suporterilor. Inclusiv etapa trecută, cu CFR, Popescu și-a salvat echipa de la înfrângere, acesta primind nota 7 după meci, în Gazeta de a doua zi. 

Silviu Lung, impresionat de Laurențiu Popescu

Intervievat vineri de GSP.ro, fostul mare portar Silviu Lung, 66 de ani, a lăudat decizia clubului de a-i acorda încredere lui Laurențiu Popescu.

„Pe Laurențiu eu l-am promovat, la 18 ani, la un meci cu Voluntari, în care a și apărat un penalty și am învins cu 2-0. Este un copil foarte talentat, foarte serios, care mereu vreau să fie mai bun, nu se mulțumește cu puțin. 

Iar acum are o serie de câteva meciuri foarte bune. A demonstrat perioada aceasta că e foarte constant, are reflexe foarte bune. Să nu uităm că are 26 de ani, deci a ajuns la maturitate. Și Lazar e un portar bun, dar Laurențiu a avut șansa lui și a profitat de ea”, a afirmat Silviu Lung, în dialog cu Gazeta. 

Laurențiu Popescu valorează acum 700.000 de euro

Popescu are 26 de ani, e oltean get-beget, iar în tricoul Craiovei a prins, în total, 40 de partide. Cota lui de piață a crescut considerabil pe fondul ultimelor prestații. Dacă în iarnă valora doar 100.000 de euro, acum e cotat la 700.000 de euro, conform estimărilor celor de la Transfermarkt. În sezonul trecut, a strâns 18 partide în poarta juveților, în care a încasat 17 goluri.

VIDEO Laurențiu Reghecampf și Andrei Ivan au prefațat duelul Craiovei cu Hermannstadt

>

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.