Liga 1

Dică „sparge gheața” la FCU Craiova, după o luptă de 110 minute » Croitoru, în pericol! Clasamentul ACUM

+13 Foto
FOTO: Ionuț Tabultoc

Articol de Ionuț Tăbultoc (foto), Adrian Jitea  —  sâmbătă, 05 august 2023

FCU Craiova s-a impus în deplasarea de la Botoșani, scor 1-0. Sunt primele puncte ale oltenilor în acest sezon.

Dat afară pe ușa din dos de la FCU Craiova, Marius Croitoru dorea răzbunarea. FC Botoșani venea cu un moral bun, remiză 2-2 în Giulești runda trecută. În tabăra oltenilor nimic nu părea să funcționeze. 

Aveau înfrângeri pe linie, iar din această săptămână nu mai beneficiază de sprijinul Peluzei Sud. Doar două persoane au putut fi zărite în sectorul dedicat fanilor oaspeți.

Nicolae Dică, prima victorie pe banca lui FCU Craiova

Partida de la Botoșani a început cu un moment inedit, specific fotbalului autohton. „Centralul” Iulian Călin l-a băgat în ședință pe Marius Croitoru. Antrenorul de facto, dar fără licență PRO, a fost avertizat să stea potolit, pe scaun, și să nu iasă în evidență.

Prima jumătate de oră a fost ca un meci de box. FCU Craiova a lovit prima, a plimbat mingea prin careul lui Ducan, dar fără succes. Certați de Croitoru în prima pauză de hidratare, moldovenii s-au dezmeticit.

Minutul 30 părea să aducă șansa deschidere scorului. Iulian Călin a dictat un penalty pentru gazde, întors după o analiză de peste 10 minute în camera VAR. Horia Mladinovici a depistat un ofsaid la Mihai Roman II.

Întreruperea-record s-a întors împotriva grupării lui Valeriu Iftime. În al 14-lea minut al prelungirilor primei părți, Sidibe a recuperat o minge în suprafața de pedeapsă adversă, a pasat printre 3 apărători și l-a lăsat pe Bauza în poziție perfectă de finalizare.

Croitoru n-a găsit soluții pentru a-l păcăli pe Dică nici după pauză. A reușit, în schimb, să îl enerveze pe „central” și să vadă al treilea cartonaș galben din acest sezon.

FCU putea să închidă socotelile în ultimul sfert de oră, dar Chițu și-a bătut joc de două oportunități imense, ambele din 6 metri.

FCU Craiova fuge din subsol! Clasamentul ACUM în Superligă

Oltenii au rezistat și adună primele puncte din acest sezon. FC Botoșani rămâne fără victorie după primele 4 runde, iar Croitoru e obligat să câștige săptămâna viitoare pe terenul lui Dinamo.

FINAL. FC Botoșani - FCU Craiova 0-1

Prelungiri cu noroc pentru Bauza: gol în minutul 45+14

Defensiva lui FC Botoșani s-a făcut de râs în al 14-lea minut al prelungirilor. Sidibe a recuperat o minge în careul gazdelor, apoi a pasat pe jos către Bauza. Trei apărători au ratat intercepția.

FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Fază controversată în minutul 30

În minutul 29:53, Iulian Călin a fluierat un penalty pentru FC Botoșani, pentru un presupus henț în careu. De la margine a fost ridicat fanionul pentru o poziție de ofsaid la Roman II. 

După 10 minute de analiză în camera VAR, penalty-ul a fost anulat. Verdictul? Ofsaid la Mihai Roman II.

Croitoru, băgat în ședință

Înaintea fluierului de start, Marius Croitoru a fost băgat în ședință de „centralul” Iulian Călin. Croitoru nu deține licența PRO, nu este antrenorul din acte al Botoșaniului și nu poate da indicații.

FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Botoșani - FCU Craiova, echipe de start: 

FC Botoșani: Ducan - Mutombo, Dican, Șeroni, J. Pius - Cioiu, Ed. Florescu, Olinga - Cărăușu, M. Roman II, Pinson 
Rezerve: A. Ureche - Patache, Țigășanu, Bg. Creț, G. David, Dragu, Zabou, Drole, S. Camara 
Antrenor: Marius Croitoru

  • Fabrice Olinga (27 de ani), cel mai tânăr marcator din istoria La Liga, este titular la FC Botoșani. În august 2012, când avea doar 16 ani și 98 de zile, Olinga înscria în victoria obținută de Malaga pe terenul lui Celta Vigo, scor 1-0.

FCU Craiova: R. Popa - Compagnucci, Henriques, Paramatti, Van Durmen - Asamoah, V. Achim - Sidibe, Bauza, Bahassa - A. Chițu
Rezerve: Gurău - R. Negru, Padula, Al. Albu, V. Pop, Blidar, M. Ilie, Baeten, Blănuță
Antrenor: Nicolae Dică

  • Deși s-a vehiculat că în poarta oltenilor va reveni Gurău, Robert Popa și-a păstrat postul de titular. În aceste condiții, Dică nu trebuie să apeleze la alt fotbalist eligibil pentru regula U21. 

STADION: „Municipal” Botoșani
ARBITRU: Călin Iulian (Ştefăneşti - Argeş), A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia - Alba), Arbitru VAR: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.