Rugby

Alin Petrache, furios pe situația arenei Arcul de Triumf: „O națională calificată la Cupa Mondială nu se poate pregăti așa! Stat prin tramvaie, schimbat 4 terenuri...”

+13 Foto
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, s-a plâns de condițiile în care reprezentativa României s-a pregătit înaintea Cupei Mondiale.

Articol de Cristi Preda (foto), Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia  —  Saturday, 05 August 2023

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, s-a plâns de condițiile în care reprezentativa României s-a pregătit înaintea Cupei Mondiale. 

  • Naționala României este în linie dreaptă cu pregătirea pentru Cupa Mondială din Franța, 8 septembrie-28 octombrie. 
  • La Cupa Mondială, „stejarii” vor evolua în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor întâlni campioana mondială Africa de Sud, pe 17 septembrie (Bordeaux), pe 30 septembrie va avea loc meciul cu Scoţia (Lille), iar pe 8 octombrie e programată partida cu Tonga (Lille).

Naționala de rugby a României a pierdut clar prima partidă-test dinaintea Cupei Mondiale, 17-31 împotriva Statelor Unite ale Americii. Alin Petrache s-a declarat nemulțumit de faptul că „stejarii” n-au beneficiat de arena Arcul de Triumf în pregătirea meciului. Stadionul le-a găzduit pe FCSB și Dinamo în ultimele săptămâni. 

VIDEO. Alin Petrache, după eșecul „stejarilor” cu SUA: „Nu avem cum să performăm așa”

>

„Un pic îndoit, dezamăgit de meci. Mi-aș fi dorit victoria pentru fanii din tribune. Am avut o zi mai proastă. În prima repriză nu am putut domina grămada așa cum ne-am dorit. Am revenit puternic după pauză, am jucat bine, faze frumoase, intense. Tribuna ne-a împins de la spate. Vreau să le mulțumesc fanilor prezenți. 

Am avut cel mai mare aport de până acum. Avem nevoie de toți românii, suntem singurul sport masculin prezent la Cupa Mondială. Avem nevoie de liniște, meciurile cu Georgia și Italia vor fi abordate altfel, cu alte echipe.

Sunt destul de supărat ca să intru în niște lucruri. Cum ne-am pregătit, pe unde ne-am pregătit, mers cu tramvaiul, schimbat Dinamo, apoi Ghencea. Lucrurile astea sunt grele. O echipă națională nu se pregătește așa, să schimbi 4 terenuri într-o săptămână. 

Nu avem cum să performăm așa! Mergem mai departe, acum ne pregătim. Avem meciuri grele, infernale, urmează Georgia, locul 11 mondial”, a spus Alin Petrache. 

Întrebat direct despre faptul că FCSB și Dinamo au jucat pe „Arcul de Triumf”, Petrache a spus: „Nu spun că m-au încurcat sau nu. Important e că noi avem nevoie de o anumită continuitate, să se antreneze pe un teren cu anumite dimensiuni. Jucătorii au nevoie de repere. Pe mine nu mă deranjează, să vină toată lumea și să joace aici, e loc pentru toți. Dar când avem o echipă națională care se pregătește pentru o Cupă Mondială ar trebui să fim lângă ea”.

Ar trebui să ne îndreptăm atenția spre sporturile de echipă care performează, să mergem pe alt tip de bugetare. Cred că lucrurile astea ar trebui înglobate într-o nouă lege, un proiect pe termen lung.

- Alin Petrache

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.