Liga 1

Variantă surpriză lansată în direct: „Am auzit niște zvonuri. Ar urma unificarea dintre FCSB și CSA Steaua”

Articol de Sergiu Alexandru  —  duminică, 06 august 2023

Florin Prunea consideră că FCSB și CSA Steaua ar urma să ajungă în viitor la un acord și se vor unifica, în ciuda proceselor existente.

După decizia din decembrie 2014, când echipa lui a pierdut dreptul de a folosi numele și marca Steaua, Gigi Becali și CSA s-au judecat și au sperat într-o decizie favorabilă.

În martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea procesului pentru palmares, dar Florin Prunea crede că cele două părți vor ajunge la un acord.

Florin Prunea, declarație surprinzătoare: „Ar urma unificarea între FCSB și CSA Steaua”

„Am auzit niște zvonuri. Ar urma unificarea dintre FCSB și CSA Steaua. Eu cred că ăsta e viitorul. Da, e un proces pe rol. Va fi un răspuns și vom vedea ce va fi. Dar eu cred că ăsta e viitorul. Dar discutăm noi peste un an.

Ce să facă fanii (n.r. - cei de la CSA)? Ei nu s-au săturat ca echipa lor să nu poată promova? Cu Chindia cred că va fi peluza plină. Ei au vreo vină că cei de acolo nu vor ca echipa să promoveze? De ce vin la stadion?”, a spus Florin Prunea la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Scurt istoric al cazului:

  • Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
  • FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
  • FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a început pe 2 martie judecarea acestuia.
  • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anula în decembrie 2014 marca „Steaua” aparținând lui Gigi Becali. Apoi, Curtea de Apel îi interzicea în decembrie 2016 lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”, simboluri pierdute definitiv de echipa lui Becali.
  • Pe 28 martie 2023, ÎCCJ a decis rejudecarea procesului pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.