Universitatea Craiova este dependentă de Alexandru Mitriță (28 de ani) în acest debut de campionat. Laurențiu Reghecampf a cerut întăriri, ieșirea din zona de confort, dar are multe „șantiere” deschise. Poate prea multe pentru a conta în acest moment în bătălia la titlu.
Patronul Mihai Rotaru își propusese să mai reducă din costuri în acest an, iar la instalarea pe bancă, după 0-0 cu Oțelul, Laurențiu Reghecampf părea să se fi împăcat și el cu ideea. Însă debutul de sezon al Universității arată că fără investiții masive titlul cel mult așteptat de suporteri va rămâne și în 2023/2024 la stadiul de deziderat.
Fără eșec în primele 4 etape, dar cu evoluții sinusoidale și 8 puncte în cont, din 12 posibile, oltenii au arătat până acum o dependență aproape exclusivă de Alexandru Mitriță.
Aspect recunoscut inclusiv de Reghecampf: „Dacă analizăm ce s-a întâmplat sezonul ăsta, Mitriță a fost clar cel mai bun. Ne așteptăm să aibă asemenea reacții, are viteză, explozie. Alex este în formă, joacă foarte bine”.
Doar Alexandru Mitriță și portarul Laurențiu Popescu sunt de titlu
Cu excepția flancului stâng, unde el și Bancu țin steagul sus, și a portarului Laurențiu Popescu, restul nu arată de titlu.
„Eu am mai spus-o de multe ori, una e să vrei și alta e să poți. Trebuie să facem foarte multe lucruri, de la primul om până la ultimul angajat în acest club. Jucătorii trebuie să iasă din zona lor de comfort. Sunt mulți aflați în această zonă, de trei, patru ani la echipă, dar e meseria mea să îi trezesc și să îi pun la muncă”, susține Reghecampf.
„Șantierele” lui Laurențiu Reghecampf
Antrenorul vrea achiziții, vrea mai multă concurență pe posturi. Problema? Are foarte multe „șantiere” deschise. Basilio Ndong ar trebui să pună presiune pe Bancu, în flancul stâng al defensivei. Însă Reghecampf a fost nevoit să-l „transfere” în dreapta, pentru că Florin Borța și Ștefan Vlădoiu întârzie să confirme.
În centrul apărării, dintre Juraj Badelj, Karlo Tomasec și Jean Mendy doar primul poate fi considerat la această oră o concurență viabilă pentru cuplul Gjoko Zajkov - Raul Silva. Și, la nevoie, „închizătorul” Vladimir Screciu.
4 goluria înscris până acum CSU Craiova, în primele 4 etape ale campionatului. Toate l-au avut la origine pe Alex Mitriță, care a obținut două penalty-uri, transformate de Ivan, și a dat două pase decisive, pentru Markovic, respectiv Crețu
De la mijloc în sus toți jucătorii de la Universitatea Craiova sunt în zona de confort
Iar de la mijloc în sus, excepție Mitriță, toți se află încă în acea zonă de comfort la care face referire Reghecampf: Alex Crețu, Jovan Markovic, nu mai vorbim de Alexandru Ișfan, de Ante Roguljic sau de George Cîmpanu.
Mutat din flancul stâng în cel drept, apoi „vârf”, inclusiv golgheterul ultimului sezon, Andrei Ivan, a devenit o problemă. Bilanțul lui: două reușite, ambele din penalty, și o sumedenie de ratări, dintre care una monumentală, de „cascadorii râsului”, contra CFR-ului (1-1).
VIDEO cu ratarea lui Andrei Ivan din CFR Cluj - Universitatea Craiova (1-1)
Ștefan Baiaram înseamnă prea puțin la Universitatea Craiova
Concurență? Ștefan Bairam poate fi, în 4-2-3-1, pentru cei din linia de trei care acționează în spatele „vârfului”. Însă abia s-a întors după o accidentare și are nevoie de timp.
În rest, bate vântul. Marian Danciu și Atanas Trică sunt prea cruzi, Koljic e mai mereu lovit. Iar mai sus pomeniții Ișfan și Cîmpanu, pariurile lui Rotaru, nu-și merită până acum nici jumătate din banii investiți.
Ștefan Baiaram mi s-a părut că a jucat foarte bine, reacția a fost foarte bună. Nu a făcut multe antrenamente, dar îl cunosc foarte bine. Știu ce poate să facă. Aștept mai multe de la el, de la Cîmpanu, de la Ișfan, de la Crețu, de la Markovic. Au mult spațiu de progres în momentul de față.
- Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova
{{text}}