Liga 1

FCSB a cucerit Ghencea! Record spulberat la revenirea după 8 ani în „Templu” » Imagini de colecție: scenografie specială + atmosferă incendiară

+13 Foto
Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: GSP

Articol de Cristi Preda (foto), Andrei Petrescu, Cătălin Stroia  —  duminică, 06 august 2023

Revenirea FCSB în Ghencea a însemnat un motiv de sărbătoare pentru suflarea roș-albastră. Noul stadion „Steaua” a fost arhiplin la derby-ul cu CFR Cluj, în timp ce peluza a devenit neîncăpătoare pentru ultrașii din „Nord”, care au pregătit o scenografie de colecție pentru această ocazie. În total, 28.519 fani au venit în Ghencea, primul meci sold-out după 2 ani de la inaugurare. 

Ghencea a fost doar un „freamăt” toată după-amiaza, iar punctul culminant s-a produs la startul meciului din Ghencea. Atunci când ultrașii au ținut să cinstească așa cum se cuvine revenirea pe stadionul-mamă. Aceștia au pregătit o scenografie pe toată suprafața peluzei, formând un mozaic, din cartoane, cu logo-ul Peluzei Nord. Plus un mesaj simplu, dar de efect: „Alături de o singură echipă”

+13 Foto
Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: Cristi Preda

După o perioadă în care au urmărit de la distanță disputa identitară dintre FCSB și CSA Steaua, gruparea înființată în 1995 a revenit în urmă cu câțiva ani alături de echipa lui Gigi Becali, iar duelul cu CFR Cluj a însemnat cea mai „colorată” și vocală prezență a acesteia din momentul come-back-ului.

Fanii s-au descătușat pe stadion și au oferit momente memorabile. Înainte de pauză, inclusiv suporterii prezenți la Tribuna a II-a au început să sară pe ritmul dictat de Peluza Nord. La pauză a avut loc și o scenografie spontană, când toți fanii au ridicat în aer telefonul cu blitzul aprins. Scandarea preferată, repetată de mai multe ori pe parcursul meciului, a fost: „Suntem noi, Steaua suntem noi!”

>

„Suntem pe stadionul Steaua, unul care se află la standarde europene. O zi cu totul specială pentru suporterii steliști. FCSB revine după 8 ani acolo unde s-a luptat cu marile forțe ale Europei. Vorbim despre un activ al statului la care au contribuit toți plătitorii de impozite. Un activ care nu putea fi administrat discreționar la nesfârșit.

- Emil Grădinescu, comentatorul partidei de la Prima Sport și Orange Sport

Ultrașii lui CFR Cluj i-au tachinat pe roș-albaștri: „Steaua înseamnă CSA”

CFR a fost încurajată în Ghencea de o galerie formată din aproximativ 30 de persoane. Iar ultrașii „feroviarilor” nu s-au abținut și s-au implicat în conflictul dintre FCSB și CSA. Au scandat o lozincă folosită și de ultrașii Stelei din Liga 2: „Ole, ole, ole, ola, Steaua înseamnă CSA”. Imediat, un cor năprasnic de fluierături a acoperit scandarea ardelenilor.

>

Haos la porțile din Ghencea

Primul sold-out din istoria arenei „Steaua” a creat mari probleme la porțile de intrare. Mii de suporteri au ratat fluierul de start din FCSB - CFR Cluj. Arena din Ghencea nu a fost obișnuită cu o astfel de afluență de fani.

Pe lângă cei aproape 30.000 de spectatori care și-au cumpărat biletele, Jandarmeria a dispus măsuri de securitate fără precedent, de teama infiltrării ultrașilor rivalei CSA Steaua. În momentul fluierului de start al derby-ului FCSB - CFR Cluj, mii de persoane erau blocate la porțile stadionului. S-a creat un adevărat haos, fanii se împingeau și scandau împotriva forțelor de ordine: „Nesimțiților! Lăsați-ne să intrăm”. Stewarzii și Jandarmeria nu au făcut față situației.

FCSB - CFR Cluj înseamnă un record de asistență

FCSB - CFR Cluj a produs recordul de audiență pe noul stadion Ghencea. Vechiul record fusese stabilit în 23 aprilie: 21.522 de fani, la CSA Steaua - Dinamo 2-0. Peste 28.000 de fani au fost prezenți la duelul din „Templu”. FCSB a reușit să obțină acordul pentru a reduce zona tampon dintre galerii, pentru că de la Cluj vor face deplasarea sub 100 de spectatori. Astfel, a suplimentat numărul inițial de bilete disponibile, facilitând sold-out-ul și, implicit, doborârea vechiului record.

Top 6 asistențe pe noul stadion Steaua:

Data Meciul Spectatori
aug.23FCSB - CFR Cluj28.519
apr.23CSA Steaua - Dinamo 2-021.522
iun.23România U21 - Spania U21 0-321.227
mar.22România - Grecia 0-120.000
oct.21România - Armenia 1-013.576
iul.21CSA Steaua - OFK Belgrad (inaugurarea arenei)12.000

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.