Campionate

Cum a intrat în impas transferul lui Ousmane Dembele la PSG » Barcelona a pus piciorul în prag

Cum a intrat în impas transferul lui Ousmane Dembele la PSG. Foto: Instagram

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 07 august 2023

Ousmane Dembele (26 de ani) solicită jumătate din suma transferului său la PSG, cifrată la 50 de milioane de euro, și invocă în acest sens o înțelegere pe care ar fi încheiat-o cu Barcelona anul trecut. Catalanii nu o recunosc și plănuiesc să-l țină în loc pentru a-l obliga să-și revizuiască pretențiile.

Plecarea lui Ousmane Dembele la Paris Saint-Gemain părea o simplă formalitate, odată activată clauza de 50 de milioane de euro stipulată în contractul său cu FC Barcelona. 

Numai că, surpriză!, transferul a intrat în impas. Motivul? Disensiunile apărute între catalani, internaționalul francez și impresarul acestuia, Moussa Sissoko.

Ousmane Dembele vrea jumătate din bani

Dembele pretinde jumătate din cele 50 de milioane și invocă o înțelegere pe care ar fi încheiat-o cu clubul la reînnoirea acordului, vara trecută. 

Ceea ce președintele Joan Laporta nu recunoaște. Astfel că, în loc să-i dea undă verde pentru vizita medicală și parafarea actelor cu PSG, i-a cerut jucătorului să se prezinte duminică la antrenament!

Ousmane Dembele riscă să piardă startul Ligue 1

Potrivit cotidianului Sport, Barça plănuiește să-l cheme în continuare pe Dembele la pregătiri și să nu-i faciliteze în vreun fel transferul în Hexagon. 

Dacă nu-și revizuiește pretențiile, internaționalul francez ar putea rata startul Ligue 1, pe 12 august, când Parisul o întâlnește acasă pe Lorient.

5 anieste durata contractului pe care PSG i l-a oferit lui Ousmane Dembele. La Barcelona mai avea până-n 2024

Cum motivează Dembele plecarea de la Barcelona

Dembele a insistat să o părăsească pe Barcelona, vara aceasta, deși Xavi Hernandez s-a bazat pe el sezonul trecut. Jurnaliștii de la AS au publicat recent o parte din discuțiile pe care francezul le-a avut cu antrenorul blaugrana și cu unii dintre colegii săi, în care își explică decizia.

Astfel, el i-ar fi spus lui Xavi că vrea să rămână și să câștige titluri, „dar într-un mediu sănătos”. Iar în dialog cu un coleg a pus degetul pe rană: „Mereu au fost oameni care au aruncat cu c***t și așteaptă să-mi taie capul. Dar nimeni nu râde de mine!”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.