Liga 1

CFR Cluj a mai pierdut un litigiu la FIFA: câți bani trebuie să plătească + suma ar putea crește

CFR Cluj a pierdut procesul cu Roger // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 09 august 2023

CFR Cluj a mai pierdut un proces la FIFA. Formația patronată de Nelu Varga trebuie să-i achite 105.000 de euro mijlocașului brazilian Roger (27 de ani), în prezent la saudiții de la Al-Taraji.

Litigiul dintre brazilianul Roger, reprezentat de avocatul Dragoș Baltă, și CFR Cluj, demarat la începutul acestui an, a primit azi o primă decizie din partea Camerei de soluționare a litigiilor de la FIFA. 

Astfel, forul mondial a obligat clubul din Gruia să-i achite daune de 105.000 euro, la care se adaugă și penalități de 5% pe an, în cazul întârzierilor la plată. CFR Cluj poate ataca această hotărâre cu recurs la TAS.

CFR Cluj a pierdut procesul cu Roger

Conflictul dintre mijlocașul ofensiv și cubul ardelean a izbucnit în prima lună a lui 2023. Atunci, Roger a fost scos de pe lista A și nu mai putea evolua în Superligă, ci doar în Conference League, Cupa României sau la echipa a doua. În locul său, pe respectiva poziție a fost adăugat Ermal Krasniqi, transferat de la Ballkani în ianuarie 2023 în Gruia. 

Deși mai avea contract până în vara lui 2025, Roger a decis să-l denunțe unilateral. El acuza clubul ardelean că era doua oară când suspus acestui gen de tratament. Prima dată fusese scos de pe lista A în aprilie 2022 și n-a mai putultjuca în campionat până la finalul acelei ediții. 

Între timp, Roger a primit câștig de cauză la FIFA și s-a putut întoarce la UTA, pentru care evoluat până la finalul sezonului trecut. Iar din această vară s-a transferat în Arabia Saudită, la Al Taraji.

35 de meciuriare Roger la CFR Cluj. A dat 5 pase de gol

VIDEO Andrea Mandorlini, conferință de presă după eșecul cu FCSB

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.