Liga 1

Ziua „Pisicii” » Rapid a anunțat oficial revenirea lui Bogdan Lobonț în Giulești: „Bine v-am regăsit”

+28 Foto
Bogdan Lobonț / Sursă foto: fcrapid.ro

Articol de Remus Dinu  —  joi, 10 august 2023

Bogdan Lobonț este, începând de astăzi, noul antrenor al portarilor de la Rapid. La 45 de ani, „Pisica” revine la clubul care l-a propulsat în străinătate în urmă cu mai bine de 20 de ani. Are obiectivul declarat de a-i da o mână de ajutor lui Horațiu Moldovan, titularul naționalei și al giuleștenilor, aflat într-un evident moment de rătăcire.

A devenit oficială mutarea lui Bogdan Lobonț la Rapid! Clubul n-a mai stat pe gânduri și a urgentat tratativele cu fostul portar al primei reprezentative, mai ales după ce conducerea a luat act de pasa proastă în care se află Horațiu Moldovan. Lobonț a fost prezentat în cursul după-amiezii de giuleșteni. 

Bogdan Lobonț, „paznic” pentru Horațiu Moldovan

„După 23 de ani, portarul ce a câștigat titlul de campion cu Rapid, în 1999, s-a întors în Giulești!  «Pisica» este noul antrenor de portari al clubului nostru!”, a transmis, pe cale oficială, clubul din Giulești. Lobby a venit cu completarea: „Bine v-am regăsit”. 

Fostul internațional cu 85 de meciuri în tricolor va ocupa, așadar, funcția de antrenor de portari, rol pe care până în prezent îl îndeplinea Mihai Toader. Lobonț revine la clubul la care a petrecut 3 ani ca jucător, între 1997 și 2000, perioadă în care a cucerit titlul alături de una dintre marile echipe ale Rapidului. 

+28 Foto
Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP

Lobonț își suspendă astfel cariera de „principal”

Astfel, Lobonț renunță, cel puțin pentru moment, la planul de a deveni un antrenor „principal” de succes, obiectiv pe care-l evoca în majoritatea aparițiilor sale publice. Iarna aceasta, Lobonț a fost aproape să revină pe banca unei echipe, fiind ofertat de CS Tunari, o formație din cel de-al treilea eșalon. Discuțiile nu s-au materializat. El a fost în negocieri și pentru preluarea unei grupe de juniori din cadrul CSA Steaua. 

În scurta sa carieră de antrenor, Bogdan Lobonț a antrenat-o pe U Cluj (sezonul 2018/2019), dar și naționala U20 (2011-2022). De asemenea, a activat pentru puțin timp în staff-ul lui Cosmin Contra de la prima reprezentativă a României. Lobby a fost selecționerul României U20 între 10 august 2021 și 30 iunie 2022. A obținut 3 victorii și a pierdut de 5 ori.

Lobonț a activat și ca scouter la AS Roma, clubul de la care s-a retras din activitatea de fotbalist. Ca jucător, fostul portar a avut un CV bogat, cu echipe importante, precum Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma, dar și 86 de meciuri pentru echipa națională a României.

VIDEO Bogdan Lobonț, discurs incisiv la adresa trișorilor din Liga 1: „Tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor! Fă pașii ăștia!”

>

Citește și alte știri despre Rapid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.