EURO 2012

“Şmecheri”

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Golgeterul Franţei şi-a amintit însă că “Steaua domina fotbalul european nu cu mult timp în urmă”.

Thierry Henry vorbeşte despre noi, iar din cuvintele lui se ci­teş­te o oarecare teamă. “Aten­ţie mare la români! Sînt des­tul de vicioşi! Sînt şmecheri” , a spus el presei fran­ceze, trăgînd deja alarma. A sugerat că “tricolorii” c­u­nosc şi toate tru­cu­rile din fotbal, pe care le-ar putea folosi împotriva “cocoşilor” pe 9 iunie, la Zurich.

Atacantul în vîrstă de 31 de ani a mai descoperit, de-a lungul vremii, şi că “ro­mâ­nii au jucători foar­te buni, ex­ce­lenţi tehnicieni, la fel ca şi olan­de­zii”. N-a uitat nici că, “nu cu multă vreme în urmă, Steaua Bucureşti do­mina fotbalul euro­pean”. În con­clu­zie, “va fi un meci deschis, dar Franţa trebuie să cîştige”.

Iată şi obiectivul său! După Gallas, care a afirmat că “orice mai jos de finală la Euro ar fi un eşec”, Henry anunţă: “Nu atacăm Euro cu gîndul la finală, ci la trofeu”.

Les Bleus au şi o strategie pen­tru faza grupelor. Victorii în primele două partide, împotriva României şi Olandei , pentru a-şi putea me­naja piesele-cheie în faţa Italiei.

44 goluri a marcat Henry la “naţională” în 98 de meciuri, fiind golgeterul all-time al Franţei

“Fanii Italiei”

Sagnol (foto) s-a supărat că forul din He­xagon nu a devansat finala Cupei Franţei, obligînd 9 in­te­r­na­ţio­nali să ajungă mai tîrziu în can­to­na­ment . “Cred că în federaţie sînt o mulţime de fani ai Italiei”, i-a iro­ni­zat apărătorul, sperînd ca jocul “co­co­şilor” să nu fie afectat: “La Euro nu ne permitem să repe­tăm evo­lu­ţi­a din grupă la ultimul Mon­di­al. Dacă va fi la fel, nu vom ajunge departe”.

Mexes a stat
Mexes a fost lovit la genunchi după finala Cupei Italiei şi nu a participat la antrenamentul de ieri. Domenech a lăsat să planeze un semn de în­tre­bare asupra fundaşului Romei, fără a dezvălui natura accidentării. La Tignes, vremea a fost urîtă în ul­ti­mele zile: 8 grade şi ploaie con­tinuă. În aceste condiţii, excursia montană la care se gîndea Domenech ar putea fi anulată.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.