Conference League

Budescu, ironii după debutul cu gol la Farul: „S-a văzut astăzi cât se pricep unii la fotbal! O să mai slăbesc ca să se bucure și ei”

Constantin Budescu a marcat la primul meci în tricoul Farului, 3-0 cu Flora Tallinn. Foto: captură Prima Sport

Articol de Florin Dincă  —  joi, 10 august 2023

Farul - Flora Tallinn 3-0. Constantin Budescu, 34 de ani, i-a ironizat pe cei care l-au criticat după rezilierea contractului cu Petrolul și care considerau că are prea multe kilograme în plus pentru a juca fotbal la nivel înalt.

  • Manșa retur se va disputa în Estonia, la Tallinn, joi, 17 august, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.RO.
  • Dacă trece de Flora Tallinn, Farul o va întâlni în play-off-ul Conference League, ultimul tur înainte de faza grupelor, pe pierzătoarea dintre Qarabag și HJK Helsinki, 2-1 în manșa tur.

Budescu, ironii după Farul - Flora Tallinn

„Nu mă interesează criticile. S-a văzut astăzi cât de mult se pricep ei la fotbal. Îi interesează doar cancanul, eu sunt cu gândul la fotbal. Mă simt foarte bine. Fizic sunt bine, o să mai slăbesc puțin ca să se bucure și cei de la televizor”, a spus ironic Constantin Budescu la „Fotbal Show” la Prima Sport. 

Am câștigat cu 3-0, meritat zic. Îmi doresc foarte mult să trecem mai departe în Conference League. E bine că nu am primit gol și că am câștigat la o diferență mai mare de scor, nu 1-0 cum era în ultimele minute. Sunt o echipă periculoasă, s-a văzut și în seara asta. N-o să ne culcăm pe-o ureche.

Budescu: „La Farul se joacă fotbal, un stil care îmi place”

Budescu a vorbit și despre reuniunea cu Alibec, alături de care a mai jucat la Astra și FCSB, dar și despre cum a fost primit la echipa campioană.

„3 ani au trecut de când n-am mai jucat împreună? Nu știam. Mereu ne-am înțeles bine, s-a văzut și azi. Sper s-o facem și în continuare. Colegii m-au primit bine, mi-au explicat care e stilul lor de joc, unul care îmi place, pentru că se joacă fotbal aici. E un stil care îmi place”, a explicat Budescu.

Emil Grădinescu: „Budescu? Un fotbalist gras, cu un ego exacerbat”

Emil Grădinescu, unul dintre cei mai experimentați comentatori în activitate, consideră că Hagi și-a asumat un mare risc transferând „un fotbalist gras, cu un ego exacerbat”. Aceasta a fost descrierea pe care Grădinescu i-a făcut-o lui Budescu, un talent care nu și-a valorificat niciodată potențialul real.

„Pe de o parte, nu mă surprinde aducerea lui Budescu, pentru că Hagi a dovedit că ştie să pună pe şine cazuri poate nu la fel de grave.

Pe de altă parte da, mă surprinde, pentru că Budescu e într-un moment critic al carierei sale. E un fotbalist gras, cu un ego exacerbat, atât pe teren, cât şi în afara lui. E un pariu pe care Hagi îl joacă”, a spus Emil Grădinescu, conform Orange Sport.

Budescu, nemulțumit la Petrolul

Plecat de la Petrolul, nemulțumit de statutul său, Budescu și-a găsit repede echipă. Constantin a fost convins de Gică Hagi să semneze cu Farul și putea debuta etapa trecută chiar împotriva „lupilor galbeni”. „Regele” a decis însă să nu îl expună unei confruntări cu fosta echipă la doar câteva zile de la transfer.

Înainte de rezilierea cu Petrolul, Budescu a oferit și motivele divorțului. Cu o zi în urmă, după înfrângerea cu Voluntari, 0-2, își exprimase nemulțumirea că a fost scos în minutul 62. 

„Am fost de atâtea ori rezervă și am zis că e mai bine pentru mine să ne despărțim. Probabil ei s-au gândit că vin să joc câteva meciuri și apoi mă retrag. Nu am avut cine știe ce bani... Am venit să ajut clubul, nu a fost cum mi-am dorit. Nu am venit să joc patru meciuri și să mă retrag. Mi-am făcut treaba cum am putut. Per total, a fost un an frumos. Le urez succes în continuare, eu vreau să mai joc”, a spus Budescu în emisiunea „Liga Digi Sport”.

>

Citește mai multe știri despre Farul:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.