Opinii

Penalty neacordat!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  joi, 10 august 2023

Dacă FCSB a avut ghinion când sorții i-au scos-o în cale pe Nordsjaelland, o combinată africano-daneză tânără, rapidă și directă, neșansa a urmărit-o și în turul cu acest adversar. La încălzirea dinaintea meciului s-a accidentat Șut, cureaua de transmisie a echipei, în absența căruia legătura dintre compartimentele bucureștenilor a suferit. Înlocuitorul lui Șut, Ov Popescu, a făcut o partidă onestă, dar atât.

Ceea ce se poate afirma și despre Fl. Coman, de regulă timid și static, lipit de tușă. Cum el parcă s-a ascuns de minge, mai degrabă așteptând-o decât căutând-o, nu l-am revăzut pe jucătorul fâșneț și penetrant din SuperLigă. Când a intrat spre centru, Florinel a devenit mult mai periculos, numai că a intrat rar.

Întrucât nici Compagno, prea izolat, nici Cordea, cam dezordonat, nici Oct. Popescu și V. Gheorghe, mai târziu, n-au strălucit, FCSB a contat prea puțin în ofensivă, nereușind nici măcar un șut pe poarta adversă! Noroc că apărarea ei, cu Târnovanu la post și Chiricheș premiant, a funcționat bine.

Djokovic, împins în careu

Aspectul întâlnirii, în general dominată de oaspeți, s-a schimbat radical din momentul în care Nordsjaelland a rămas în 10, Nagalo fiind eliminat după un sfert de oră din repriza secundă. FCSB a trecut în control și și-a masat adversarul în propria-i jumătate și chiar în propriul careu, l-a înghesuit. Golul însă, din păcate, n-a venit, asta și din pricină că arbitrul muntenegrean i-a refuzat lui Djokovic un penalty clar, evident, în minutul 71! Dacă nu fluieri fault la o împingere din spate cu ambele mâini, atunci când mai arăți punctul cu var, la Paștele cailor?!

În ciuda barei din prelungiri a danezilor, consider că FCSB merita mai mult. Numai că fotbalul, poveste veche, nu se joacă pe merite, ci pe goluri, iar Fl. Coman et Comp n-au înscris niciunul. În consecință, manșa a doua, programată în Danemarca, săptămâna viitoare, se anunță cu atât mai dificilă cu cât se va disputa pe un gazon artificial. Logic că Nordsjaelland pornește favorită, fără ca asta să însemne că ea e deja calificată. Returul se anunță deschis oricărui rezultat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.