Campionate

Operațiunea complexă prin care Barcelona vrea să-l aducă pe Neymar înapoi: 12 milioane anual

Neymar vrea să plece de la PSG // Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 11 august 2023

Planul revenirii lui Neymar la Barcelona presupune ca brazilianul să semneze mai întâi cu o grupare din Arabia Saudită, de unde catalanii să-l ia apoi cu împrumut. Campioana Spaniei i-ar putea garanta un salariu de 12 milioane de euro net pe sezon.

Neymar și PSG sunt de acord în privința unei rezilieri a contractului scadent în 2025, iar Barcelona nu ascunde că l-ar vrea înapoi. Cotidianul catalan Sport dezvăluie că gruparea blaugrana a pus la punct un scenariu complex, dar realizabil. Ar ține însă și de disponbilitatea atacantului în vârstă de 31 de ani de a accepta o diminuare a salariului.

Planul a fost discutat și agreat cu tatăl lui Neymar

Împovărați de datorii și îngrădiți de regulile fair-play-ului financiar, catalanii ar urma să aștepte ca Ney să semneze cu o grupare din Arabia Saudită, pe 4 ani, de la care să-l ia imediat cu împrumut, pe un sezon sau două. Planul a fost discutat și agreat cu tatăl brazilianului, care-i este și impresar.

Salariul ar urma să fie susținut inclusiv prin diverse parteneriate economice între cele două cluburi. Sport scrie că Barcelona i-ar putea oferi un venit anual de cel mult 12 milioane de euro net, sumă foarte departe de cea pe care o primește în prezent la Paris: circa 36 de milioane de euro pe sezon.

PSG vrea 150 de milioane în schimbul lui Neymar

Neymar a fost cumpărat de Paris Saint-Germain în 2017, de la Barcelona, cu 222 de milioane de euro. Record! Acum, conform RMC Sport, clubul ar fi dispus să accepte o sumă mai mică, cifrată, se pare, la 150 de milioane de euro. Săptămâna aceasta va avea loc o întrevedere între președintele Nasser Al-Khelaifi și anturajul jucătorului, care-i va prezenta planul gândit împreună cu catalanii.

Atuurile campioanei Spaniei? Neymar vrea la Barca, iar în Europa, potrivit Sport, "nimeni nu e dispus să satisfacă pretențiile francezilor. Nici măcar Chelsea, care s-a arătat de asemenea interesată. Dacă vrea să nu piardă mulți bani cu internaționalul brazilian, PSG trebuie să-l vândă în Arabia Sadită".

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.