Liga 1

Ovidiu Burcă dezvăluie că a fost în mijlocul farsei istorice a dinamoviștilor la FCSB - City: „Când am ajuns și am văzut minunăția aia...”

Ovidiu Burcă dezvăluie că a fost în mijlocul farsei istorice a dinamoviștilor la FCSB - City: „Când am ajuns și am văzut minunăția aia...”

Articol de Ioana Mihalcea  —  sâmbătă, 12 august 2023

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a rememorat o întâmplare inedită: momentul în care a fost prezent în tribune la FCSB - Manchester City, meciul la care suporterii lui Dinamo i-au păcălit pe rivali cu o scenografie care a rămas în istoria fotbalului. Ei au „scris” la tribuna a doua „Doar Dinamo București” cu veste colorate în alb și roșu.

Dinamovist de mic, Ovidiu Burcă a luat loc la tribuna a doua, venind „sub acoperire” să-i urmărească pe englezi. Nu și-a pus vreuna dintre veste și nu a ridicat vreo pancartă, iar abia când a ajuns acasă a realizat ce s-a întâmplat în jurul său la acea partidă, jucată acum 7 ani.

Ovidiu Burcă: „Acuma n-om ridica și coregrafia rivalilor noștri, hai să ne vedem de treabă!”

„N-aș vrea să fiu răutăcios... am avut una la care chiar am participat. Eram acolo incognito, venisem să văd Manchester City, probabil că știți despre ce e vorba (râde).

Am zis să nu merg la oficială, eram cu o șapcă pe cap. Găsisem acele cartonașe puse pe scaune, nu știam despre ce e vorba. Ne uitam unii la alții și am zis «Acuma n-om ridica și coregrafia rivalilor noștri, hai să ne vedem de treabă!». 

Apoi, când am ajuns acasă și am văzut minunăția aia de coregrafie... am zis «Da, bine, ai fost și aici, e bine!». Nu știu dacă să spun din fericire sau din păcate, am fost acolo într-un moment istoric al clubului, așa a fost să fie”, a spus Burcă la Superliga Show.

Cum au reuşit fanii lui Dinamo să producă o asemenea lovitură?

Pe 16 august 2016, suporterii dinamoviști au reușit cea mai mare farsă din istoria fotbalului românesc, chiar în fieful marilor rivali. Se întâmpla la meciul pe care FCSB l-a disputat cu Manchester City (0-5), în preliminariile Ligii Campionilor din sezonul 2016/2017.

Lui Gigi Becali i s-a propus, de către o firmă care s-a prezentat ca organizatoare de mari scenografii, producerea unui show la meci.

Pentru a-l convinge pe patronul FCSB, respectivii i-au arătat câteva modele, printre care şi o scenografie 3D a celor de la Dortmund. 

Aceștia i-au spus lui Gigi că prima scenografie va fi gratuită, iar în cazul în care oficialii roș-albaștrilor vor fi mulțumiți de rezultat, vor urma să plătească pentru viitoarele show-uri.

Doar o mână de oameni. Față de ei, care erau zeci de mii. Un sac negru de plastic, un bilet cu instrucțiuni și o vestă. Pentru fiecare din ei. Da, Meme, avem «cărți de vizită». Mai ales după 16.8.16. Avem și tricouri și carduri și eșarfe... Pe toate stă scris același mesaj, pentru că «s-a făcut ceva scris acolo...»
- PCH

VIDEO Bogdan Mitrea, martor la farsa care a făcut înconjurul planetei! Cum s-a văzut scenografia „câinilor” de pe banca lui FCSB

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.