Liga 1

„Presiunea e mai mare pe ei” » Jucătorii Botoșaniului despre avantajul lor înaintea duelului cu Dinamo: „Inițiativa noastră va fi asta”

„Presiunea e mai mare pe ei” » Fundașii Botoșaniului despre avantajul lor înaintea duelului cu Dinamo: „Inițiativa noastră va fi asta”

Articol de Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia  —  luni, 14 august 2023

FC Botoșani va evolua astăzi, de la 20:30, în fața celor de la Dinamo. Moldovenii sper să spargă șirul rezultatelor negative și să obțină primul succes din acest sezon.

Victor Dican (22 de ani, fundaș central / mijlocaș defensiv) și Andrei Dragu (23 de ani, mijlocaș de bandă / fundaș stânga) au prefațat partida din această seară, pentru GSP.ro. Amândoi spun că presiunea cea mai mare va fi la Dinamo și mai puțin la formația moldavă.

VIDEO. Andrei Dragu: „Avem mai multă experiență”

>

„E o situație mai precară la Dinamo. În mare parte este lotul pe care l-au avut și sezonul trecut, în Liga 2. Totuși, trebuie să-i respectăm, va fi un meci de care pe care, iar noi suntem gata pentru victorie, sută la sută. Poate presiunea mai mare este la ei. Dinamo este o echipă de tradiție, care este mereu susținută de suporteri. 

Totuși, nu trebuie să negăm faptul că presiunea rezultatului e și la noi. În momentul în care nu reușești să legi două, trei victorii se simte. Eu am încredere că echipa o să ajungă mai sus și este doar o chestiune de timp”, a spus Andrei Dragu. 

Legat de avantajul cu care ar pleca în fața celor de la Dinamo, Andrei Dragu a comentat:

„Nu vreau să se interpreteze ca superioritate. Dar suntem jucători cu mai mare experiență, am evoluat în prima divizie și cred că aici ar fi plusul de valoare”. 

Nu e de speriat atmosfera din stadion. Din punctul meu de vedere, este o onoare să joci pe un stadion plin de suporteri, fie că ești acasă, fie că ești în deplasare

Andrei Dragu, fundaș FC Botoșani

VIDEO. Victor Dican: „O să fie bătălie pe posesie”

>

Victor Dican se așteaptă la o atmosferă ostilă din partea dinamoviștilor și crede că formația sa are atuurile necesare pentru un succes cu alb-roșiii.

„Un început greu pentru noi. Dacă ar fi să compar cu anul trecut, după 5 etape eram revelația campionatului și apoi ne-am chinuit, poate anul asta am început mai greu și sper ca la final să urcăm mai sus. 

N-ar trebui să avem deloc emoții cu Dinamo. Clar trebuie să analizăm fiecare adversar și să vedem care le sunt punctele forte și cele slabe. 

O să ne aștepte o atmosferă extraordinară, ținând cont că este o echipă de tradiție. Și-n Giulești a fost la fel și am fost aproape să câștigăm, iar aici mă aștept la același lucru”, a spus Victor Dican pentru GSP.ro. 

Legat de un avantaj moral pe care l-ar putea avea în fața celor de la Dinamo, Victor Dican a comentat:

„Cel mai important considerent este să avem noi inițiativa pe tot parcursul partidei. Și noi, și ei suntem două echipe cărora ne place să avem mingea, reușim să construim. 

O să fie o bătălie pe cine va avea cel mai mult posesia. Și la noi e presiune, dar dacă încet, încet vom face lucrurile corect, ne vom redresa de azi, cu Dinamo”.

Superliga - Etapa 5 / Match Preview Dinamo - FC Botoșani

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.