Opinii

Mitriță la națională?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  luni, 14 august 2023

Întrucât se apropie meciurile europene cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12), ambele acasă, e normal ca ele să înceapă să ne preocupe. Evident că toate partidele "tricolorilor" ne interesează. Cu atât mai mult însă cele de luna viitoare cu cât, dacă vor însemna succese, ele aproape c-ar rezolva problema calificării la Euro 2024.

În acest context, a apărut informația că Edi Iordănescu ar manifesta rezerve privind chemarea la lot a craioveanului Alex Mitriță. Care nu s-ar încadra, pretind surse federale, în "chimia grupului" dorită de tânărul selecționer. În atmosfera visată de Edi, în efortul colectiv.

Cu alte cuvinte, fiind un tip mai independent, uneori rebel, ca și coechipierul său Andrei Ivan, ambii olteni, deci foarte orgolioși, Alex s-ar comporta câteodată necorespunzător. Ar mișca în front, nu s-ar implica suficient.

Pe de altă parte, e de observat că, ajuns la 14 partide pe banca echipei reprezentative, Iordănescu jr l-a folosit pe Mitriță în numai două rânduri. La debutul cu Grecia (0-1) din 25 martie 2022 și în întâlnirea cu Muntenegru (0-2) din 4 iunie 2022. Cum amândouă au fost eșecuri, selecționerul o fi superstițios, mulți sunt! S-o teme că "Piticul" de 1,67 m al Universității, totuși cu 18 prezențe în națională și 3 goluri, poate aduce ghinion.

Alexandru Mitriță

Dincolo de orice speculație, cert e că Mitriță a demarat impetuos în actuala stagiune. De neoprit, probă că în primele cinci etape a înscris un gol, a oferit trei assist-uri și a scos două penalty-uri. Sâmbătă, la Iași, unde CSU a zdrobit-o pe Poli, el s-a dovedit cel mai bun de pe teren. Pe merit, a primit în GSP cea mai mare notă, 9.

De acord că Universitatea a profitat de eliminarea lui A. Roman ca să se desprindă la 4-1. Degeaba au scandat însă fanii din Copou "Hoții, hoții!", iar primarul Chirica s-a ambalat aiurea, A. Roman și-a lovit adversarul cu cotul în figură și Istvan Kovacs i-a dat corect al doilea "galben". Cu tot respectul pentru publicul ieșean, nu arbitrul a greșit, ci căpitanul lui Poli.

Întorcându-ne la Mitriță, impresia generală e că, aflat într-o vervă deosebită în startul acestui sezon, nu poate lipsi din lotul pentru "dubla" cu Israel și Kosovo. Mai ales dacă va menține ritmul și nu va trage pe dreapta, la umbră.

Afirmație valabilă și pentru Florinel Coman, ei fiind cei mai în formă jucători din SuperLigă în momentul de față. Părerea mea, dar numai a mea? Firește că decizia o va lua Edi. La cât îl cunosc, cred însă că va evita polemica și îi va convoca pe amândoi în cazul în care vor fi apți de joc. Dacă-l va și titulariza pe Alex, asta-i de acum o altă discuție. Urmează să vedem. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.