Campionate

Gerrard, victorie la debutul în Arabia Saudită + Sadio Mane înscrie, dar Al Nassr pierde în deplasare, în absența lui Ronaldo

+15 Foto
Steven Gerrard, victorie pe banca lui Al Ettifaq. Foto: Getty Images

Articol de Vlad Roșu  —  marţi, 15 august 2023

Al Nassr Riad, formația lui Cristiano Ronaldo, a debutat cu stângul în noul sezon de campionat din Arabia Saudită. Galben-albaștrii au fost învinși, luni seară, pe terenul celor de la Al Ettifaq, echipă pregătită de Steven Gerrard, scor 1-2, în prima etapă din Saudi Pro League. La Al Ettifaq a debutat Jordan Henderson, fostul căpitan al lui Liverpool.

După ce, sâmbătă, Al Nassr câștiga Arab Club Champions Cup, 2-1 în finala cu rivalii de la Al Hilal, trupa din Riad a început prost noua stagiune de campionat, fiind învinsă pe terenul lui Al Ettifaq, scor 1-2. 

Al Nassr a fost învinsă de Al Ettifaq în prima etapă din Arabia Saudită 

Cu o formație din care lipseau staruri precum Cristiano Ronaldo, care a acuzat o accidentare la genunchi în urmă cu câteva zile, Anderson Talisca sau Alex Telles, Al Nassr a deschis scorul în minutul 4, prin cealaltă vedetă a lotului, Sadio Mane. 

Senegalezul adus în această vară de la Bayern Munchen a profitat de serviciul lui Ali Al Hassan și l-a învins pe Paulo Victor, portarul gazdelor, cu un șut puternic, pe centrul porții, din 5 metri. 

+15 Foto
Foto: Getty Images

La numai două minute de la reluarea jocului, Al Ettifaq a stabilit egalitatea, prin atacantul suedez Robin Quaison. 

Nordicul a profitat de greșeala lui Nawaf Al Aqidi, portarul lui Al Nassr, care a scăpat din brațe mingea pe care o prinsese în urmă cu numai câteva secunde, și a trimis balonul în poartă. Faza a fost una controversată, mai mulți fotbaliști ai oaspeților solicitând fault în atac. 

Scorul final al partidei a fost stabilit în minutul 53, prin Moussa Dembele. 

Brazilianul Vitinho a centrat din partea stângă, goalkeeper-ul oaspeților a respins balonul eronat, în față, iar fostul atacant de la Celtic, Lyon sau Atletico Madrid a îndeplinit o simplă formalitate. 

În următoarea etapă de campionat, Al Ettifaq merge pe terenul lui Al Hazem. De cealaltă parte, Al Nassr primește acasă vizita lui Al Taawon. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.