Liga 1

Noi imagini scandaloase pe „Arc” » Arbitru lovit din tribună: „Incredibil, incredibil! L-a țintit, i-a dat în cap!”

+7 Foto
Mircea Orbuleț a fost lovit în cap cu un pahar aruncat din tribună // foto: captură OrangeSport

Articol de Daniel Grigore  —  marţi, 15 august 2023

În minutul 80 al meciului dintre Dinamo și FC Botoșani, 1-0, când jocul era oprit, arbitrul asistent Mircea Orbuleț a fost țintit cu un pahar aruncat de unul dintre suporterii de la Tribuna 2.

Cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar, jocul a fost oprit de „centralul” Adrian Cojocaru în urma unei ciocniri violente între Cristi Costin și Alin Șeroni. La câteva secunde distanță, un pahar cu apă a fost lansat din tribună, în preajma jucătorilor căzuți la pământ.

Arbitrul asistent de pe acea parte de teren, Mircea Orbuleț, și-a dus de îndată mâna la cap, gesturile lui reclamând faptul că paharul de carton îl lovește în zona capului!

Moment scandalos în Dinamo - FC Botoșani » Arbitru luat la țintă din tribună

Un cadru larg prezentat ulterior de operatori a făcut lumină asupra celor întâmplate: un suporter situat la Tribuna 2 s-a aplecat peste balustradă și a aruncat intenționat paharul.

„L-a lovit în cap pe tușier! Acel pahar l-a lovit în cap! Uite, în mod special vrea să-i dea în cap! Incredibil! Am crezut că s-a aplecat cine știe cum... Nu, s-a aplecat, îl țintește și vrea să-i dea în cap! Este incredibil, incredibil!”, a reacționat Bogdan Cosmescu, comentator la OrangeSport și PrimaSport.

Văzându-și colegul cu mâna pe cap, „centralul” Cojocaru a mers la el pentru a se asigura că totul este OK. După un scurt dialog, meciul a continuat fără nicio măsură împotriva gazdelor.

Un moment similiar, unul care a intrat în istoria fotbalului românesc, a avut loc în 2008, la un meci între Rapid și FCSB. Lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribune, arbitrul Alexandru Deaconu a oprit meciul în minutul 72, la scorul de 1-0 pentru giuleșteni. Rapidiștii au pierdut ulterior la „masa verde”, 0-3.

Meciul și incidentul din tribune la Dinamo

Scene reprobabile s-au petrecut și la precedentele două partide jucate de Dinamo pe „Arcul de Triumf”

  • Pe 31 iulie, la 0-3 cu Sepsi OSK, ultrașii dinamoviști de la Tribuna 2 au lansat flegme și înjurături oribile în direcția unuia dintre adversari, fundașul Bogdan Oteliță. Nici arbitrul Istvan Kovacs nu a scăpat de scandările obscene ale dinamoviștilor. 
    Despre aceste scene reprobabile a scris  Costin Ștucan în editorialul „Seară românească de ură și flegme”, mai jos:

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.