Liga 1

Cine conduce, de fapt, antrenamentele lui FCU Craiova în mandatul lui Dică » Un argument este ce s-a întâmplat la ultimul meci

Nicolae Dică, alături de secunzii Florin Drăgan și Valentin David

Articol de Andrei Petrescu  —  Tuesday, 15 August 2023

După un început greu de sezon, cu 3 înfrângeri consecutive, FCU Craiova s-a regăsit în ultimele două etape, în care a acumulat 6 puncte în urma succeselor cu Botoșani și FC Voluntari.

Cu Nicolae Dică instalat antrenor din etapa a 2-a, FCU Craiova pare că-și revine la forma de anul trecut, când echipa s-a bătut la play-off până în ultima etapă. Iar acest lucru i se datorează într-o mare măsură lui „Nick”. 

Chiar dacă și-a început dificil mandatul, cu două înfrângeri, 0-1 la Sepsi și 3-4 acasă cu U Cluj, Nicolae Dică a schimbat fața echipei în următoarele meciuri. 

Nicolae Dică face legea la FCU Craiova

Dacă pe vremea când Nicolo Napoli era principal de antrenamente se ocupau secundul Florin Drăgan și preparatorul Dan Vasilică, acum situația este total diferită. Sursele GSP apropiate de club dezvăluie că, de la instalarea lui, Dică este cel care face antrenamentele, cel care se ocupă de absolut tot în pregătirea echipei. 

Acest lucru s-a observat și în ultimul joc, cel cu Voluntari. „Nick” a lucrat intens anumite trasee de joc și scheme tactice în săptămâna premergătoare meciului cu ilfovenii, folosite cu succes de elevii lui în partida de vineri.

De asemenea, un alt aspect implementat de Dică la Craiova este pressing-ul, toate cele 3 goluri marcate în poarta Voluntariului venind după recuperări în treimea adversă de teren. 

O notă mare aș acorda echipei, dar e important faptul că am câștigăm. Am făcut un joc bun din punct de vedere ofensiv, aș fi vrut să nu primim, dar se întâmplă. Am fost agresivi, am făcut presing, ne-am creat multe ocazii. Îi felicit pe băieți pentru atitudine

- Nicolae Dică, antrenor FCU Craiova, după succesul cu FC Voluntari

VIDEO Adrian Mititelu, despre Nicolae Dică: „Este un antrenor care are independență”

>

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.