Tenis

Victorie-blitz în State pentru Sorana Cîrstea, deși a înfruntat o adversară mai bine cotată

Sorana Cîrstea // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 16 august 2023

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 31 WTA) a învins-o noaptea trecută pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 21 mondial, și s-a calificat în turul secund al turneului WTA1000 de la Cincinnati, unde va avea o misiune chiar mai complicată, urmând să o înfrunte pe Maria Sakkari, #8 WTA.

România a avut două reprezentante pe tabloul principal al turneului de nivel WTA1000 de la Cincinnati, Ohio.

Irina Begu (32 de ani, locul 39 WTA) a intrat prima în acțiune și a fost eliminată de Marie Bouzkova (#35 WTA), 2-6, 2-6, după mai puțin de o oră și jumătate de joc.

La câteva ore distanță, ora 01:15 în România, a venit rândul Soranei Cîrstea să iasă pe teren. Sorana a avut în față o jucătoare mai bine cotată, rusoaica Ekaterina Alexandrova, pe care nu o mai înfruntase niciodată în carieră.

Victorie-blitz la Cincinnati pentru Sorana Cîrstea

În pofida calculelor hârtiei, Sorana a închis partida în numai 58 de minute de joc. Primul set l-a tranșat la ZERO, în 21 de minute, în al doilea a cedat primele două game-uri, apoi a reușit o serie senzațională de 6 game-uri la rând. Ultimul dintre ele a fost intens disputat și decis la a cincea minge de meci!

În turul secund, Sorana o va înfrunta pe Maria Sakkari, jucătoare pe care a învins-o în precedentele lor confruntări, în aprilie 2017 la Istanbul și februarie 2018 la Doha.

2.788.468 dolarieste fondul total de premiere la Cincinnati

Tot din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.