Tenis

„Știti ce mi-a zis Darren Cahill despre Simona Halep?". Declarația dezvăluită de președintele Federației Române de Tenis

Simona Halep la Australian Open, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 16 august 2023

Într-un interviu pentru GSP, George Cosac amintește de o observație făcută de Darren Cahill, pe când antrenorul australian lucra cu Simona Halep. 

  • George Cosac, președintele FR Tenis, a comentat situația dublei campioane de Grand Slam, aflată în așteptarea verdictului de la Sports Resolutions, și crede că dacă Simona Halep (31 de ani) va dori să revină, o va face „fiindcă e capabilă de performanță”.
  • În același timp, Cosac spune că mulți „s-au dezis” de jucătoarea noastră, iar pentru asta aduce aminte de o povață pe care i-a dat-o Darren Cahill, fostul mare antrenor care a făcut performanță cu Halep.

„În Australia, toată lumea ar susține un supercampion ca Simona Halep”

Darren Cahill i-ar fi spus așa lui George Cosac: „Diferența între mentalitatea românilor, adică a noastră și mentalitatea australienilor. El spunea în felul următor: în momentul în care se întâmplă ceva cu un supercampion într-un anumit domeniu, sunt cu toții în spatele lui, să-l ajute să revină, să fie acolo unde a fost pentru că el reprezintă Australia. În schimb, în România abia așteptați ca cineva să pățească ceva, să dați cu pietre în el, să-l ajutați să cadă mai tare, așa spunea", reproduce președintele FRT.

Din punctul meu de vedere, îi vor da minimum un an Simonei ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat. Dacă vor spune că este nevinovată, cu siguranță vor trebui să răspundă ei pentru prejudiciile enorme de imagine și tot ce s-a întâmplat vizavi de ea.

- George Cosac despre Simona Halep

Simona Halep, alături de trofeul cucerit la Toronto // foto: Imago Images

WTA a confirmat: Simona Halep a ieșit din Top 500 WTA

Simona Halep (31 de ani) a ieșit în mod oficial din top 500 WTA și asta îi va aduce alte bătăi de cap. Totul i se trage de la suspendarea temporară primită în cazul de dopaj.

Simona Halep nu a mai disputat un meci oficial de 11 luni. Depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, dubla campioană de Grand Slam încă așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions.

Între timp, Halep nu și-a putut apăra cel mai important trofeu cucerit în anul 2022, cel de la Rogers Cup. A pierdut 900 de puncte în ierarhia WTA și a ajuns într-o situație teribilă, în afara primelor 500 de jucătoare din lume, pe locul 578. 

Cea mai titrată jucătoare din istoria României a rămas cu doar 70 de puncte în clasament. Indiferent de verdictul pe care îl va primi din partea Sports Resolutions, urmările sunt semnificative.

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.