International   •   Conference League   •   NORDSJAELLAND - FCSB

Gazonul lui Nordsjaelland, impecabil » Imagini de pe arena pe care FCSB speră să obțină calificarea în play-off-ul Conference League

+6 Foto
FCSB s-a deplasat în Danemarca pentru returul contra celor de la Nordsjaelland, din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Suprafața de joc de pe arena „Right to Dream Park”, din Farum, se prezintă în condiții bune înaintea partidei de joi seară.

Articol de Marius Mărgărit   —  miercuri, 16 august 2023

FCSB s-a deplasat în Danemarca pentru returul contra celor de la Nordsjaelland, din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Suprafața de joc de pe arena „Right to Dream Park”, din Farum, se prezintă în condiții bune înaintea partidei de joi seară. 

  • În tur, FCSB și Nordsjaelland au remizat în Ghencea, scor 0-0
  • În acest moment, nicio televiziune din România nu a semnat vreun contract cu agenția care deține drepturile de transmisie TV a meciului retur dintre Nordsjaelland și FCSB
  • Câștigătoarea acestui meci va juca în play-off-ul Conference League cu învingătoarea dublei Sabah Baku - Partizan Belgrad, 2-0 în tur.

Casa „tigrilor sălbatici”, așa cum sunt porecliți cei de la Nordsjaelland, are o capacitate de 10.100 de locuri, din care 9.800 pe scaune. Gazeta Sporturilor a inspectat suprafața de joc înaintea partidei de joi seară, de la Farum, iar gazonul de pe arena daneză este unul în condiții foarte bune. 

FOTO. Cum se prezintă gazonul arenei din Farum, înainte de Nordsjaelland - FCSB 


+6 Foto
Gazonul arenei lui Nordsjaelland, „Right to Dream Park”, arată impecabil (foto: Marius Mărgărit)

Iarba artificială de pe arena din Farum arată impecabil. Nu prezintă denivelări, cute sau alte imperfecțiuni. Suprafața de joc este schimbată o dată la doi-trei ani, au povestit pentru Gazeta Sporturilor oficiali ai clubului Nordsjaelland

Șefii clubului danez au luat această decizie pentru ca toate echipele clubului să poată juca pe „Right to Dream Park”, au mai afirmat pentru GSP surse din cadrul clubului nordic. 

Nordsjaelland e deținut de o Academie de fotbal din Ghana


Un club tânăr, înființat în iulie 2003, prin rebranduirea vechiului Farum BK, FC Nordsjaelland s-a făcut repede remarcat în fotbalul danez și nu numai. A câștigat în 2012 primul și, deocamdată, singurul titlu, dar și Cupa de două ori, în 2010 și 2011. Sezonul precedent a terminat pe locul 2 în Superliga daneză, la 4 puncte de FC Copenhaga.

Clubul din Farum și-a început repede cariera europeană, în Cupa UEFA, chiar în 2003, după rebranduirea ca FC Nordsjaelland. Iar vârful l-a atins în 2012/2013, când a fost prezentă în grupele Champions League. A terminat ultima în seria cu Chelsea, Juventus și Shakhtar Donetsk, reușind să adune doar un punct (1-1 acasă cu Juventus). Acum, după 4 runde, e lider în Superligă, cu maximum de puncte, la egalitate cu campioana en titre, dar cu un golaveraj impresionant, 15-3, având cel mai prolific atac.

În 2016, Alan K. Pederson, președintele lui FC Nordsjaelland, cel care preluase clubul în 2003, a vândut cele 97% dintre acțiunile pe care le deținea celor de la Academia Right to Dream din Ghana. Astfel, aceasta devenea prima organizație africană care cumpăra un club din Europa. A fost momentul când noii proprietari au schimbat și numele arenei, care e același cu cel al Academiei ghaneze. 

De atunci, foarte mulți jucători din Ghana, dar și din alte țări, precum Coasta de Fildeș sau Burkina Faso, au ajuns să joace și să se remarce la FC Nordsjaelland, de unde au plecat apoi în campionate mult mai puternice. Exemplele cu care se mândresc: Mohamed Kudus (Ajax), Mikkel Damsgaard (Brentford) sau Shakur Momamed (Orlando City). 

Acum, ghanezul Nuamah (19 ani) golgeterul echipei, este curtat de multe cluburi, francezii de la Reims oferind pentru el 18 milioane pentru transferul lui. FC Nordsjaelland a declinat însă oferta.

„Right to Dream” a fost înființată de un fost scouter al lui Manchester United

Totul a început în 1999, în Ghana. Unde Tom Vernon, fost angajat al celor de la Manchester United, ca scouter pe Africa, a pus bazele Academiei "Right to Dream". A fost o mișcare atipică, fiindcă nu s-a ridicat la umbra unui club profesionist.

Pe site-ul oficial al Academiei ghaneze se precizează că Vernon a început cu câțiva puști, pe care, împreună cu soția sa, Helen, i-a găzduit în propria sa casă și tot acolo a început să-i antreneze. Așa a apărut "Right to Dream", care s-a tot dezvoltat.

33,5 milioane eurovalorează lotul de jucători al celor de la FC Nordsjaelland, care numără 28 de fotbaliști, a căror medie de vârstă este de numai 22,2 ani

În 2021, "Right to Dream" a mai achiziționat un club, FC Tut, din Egipt, o grupare specializată în depistarea copiilor talentați din medii defavorizate și transformarea lor în jucători de fotbal. Iar planurile nu se opresc aici, urmând ca, în curând, Academia lui Vernon să deschidă o sucursală și în Statele Unite, la San Diego.

500 de români vor asista la Nordsjaelland - FCSB 

Conform informațiilor venite de la clubul danez, este preconizată o asistență de 6.000 de spectatori la meciul dintre FC Nordsjaelland și FCSB. Aproximativ 500 dintre ei vor fi români stabiliți în zonă.

VIDEO. Match Preview Nordsjælland - FCSB

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.