Liga 1

FCU Craiova și-a adus antrenor din Italia: „A făcut parte din lotul lui AC Milan și a semnat până la finalul sezonului”

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 16 august 2023

La 4 zile după ce a oficializat despărțirea de Sabino Oliva, FCU Craiova a anunțat noul antrenor de portari: Gabriele Aldegani.

Echipa lui Adrian Mititelu a ales tot un antrenor italian pentru a se ocupa de portari. Iar azi l-a prezentat pe Aldegani. În vârstă de 47 de ani, a semnat până la finalul sezonului.

FCU Craiova și-a prezentat noul antrenor de portari: Gabriele Aldegani

Benvenuto!

Gabriele Aldegani va pregăti portarii noști pentru acest sezon. În cariera de antrenor, el a antrenat portarii la echipele Pescara și Pordenone, iar ca jucător a făcut parte din lotul echipei AC Milan unde a fost coleg cu Florin Răducioiu. Antrenorul italian în vârstă de 47 de ani a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului curent cu echipa noastră.

 - comunicat FCU Craiova

  • Fost portar, Gabriele Aldegani și-a început cariera în 2017, la juniorii Pescarei. După un an, a trecut la echipa mare, unde a stat doi ani. A mai lucrat o lună, din iulie în august 2021, la Pordenone (Serie C), iar de atunci e liber.
  • Ca jucători, Gabriele Aldegani a fost crescut la juniorii lui AC Milan, de care a aparținut până în 2006, În acea perioadă a mai fost împrumutat la Prato, Monza, Treviso, Alaves, Cosenza și Lazio. După plecarea de la AC Milan a mai trecut pe la Rimini, Piacenza, Bari, Chievo, Grosseto, Benevento, Cremonese, Nocerina și Pescara, de la care s-a retras în 2017.
  • A bifat două meciuri în Serie A: în mai 2009 pentru Chievo și în mai 2014 pentru Livorno. Mai are 8 meciuri în Cupa Italiei și 144 de partide în Serie B. 
  • Cele mai multe partide le-a jucat la Monza (54).

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.