Conference League

Farul e în play-off-ul Conference League! Când și cu cine va juca trupa lui Hagi

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 16 august 2023

Farul s-a calificat în play-off-ul Conference League, după 3-0 și 2-0 cu Flora Tallinn. Acum, campioana României își așteaptă viitoarea adversară.

Aflată pe ruta campioanelor, pentru Farul urmează un duel cu o adversară accesibilă pentru un loc în grupe. Echipa lui Gică Hagi va juca în play-off-ul Conference League împotriva pierzătoarei dintre Qarabag FK sau HJK Helsinki (2-1 în tur).

Meciurile din play-off-ul actualului sezon se vor disputa pe 24 și 31 august, în vreme ce faza grupelor va debuta pe 21 septembrie și se va încheia pe 14 decembrie.

Ce urmează pentru Farul în play-off-ul Conference League

Farul va juca din nou prima manșă pe teren propriu și va avea de făcut o deplsare lungă, în Finlanda sau în Azerbaidjan.

În turul meciului care va decide adversara campioanei, Qarabag s-a impus pe teren propriu cu 2-1. Iar returul din Finlanda are loc joi, de la ora 19:00. La casele de pariuri, Qarabag e ușor favorită. Are o cotă între 2,3 și 2,5, în timp ce HJK Helsinki are o cotă între 2,85 și 3.

Scorul la pauză a fost egal, 0-0. În minutul 55, azerii au deschis scorul prin Leandro Andrade (55). Finlandezii au egala pe final, prin Olusanya (77), dar Qarabag a dat lovitura în minutul 85, grație golului lui Juninho.

Qarabag: Mahammadaliyev - Bayramov, Mustafazada, Medina, Cafarquliyev - Romao, Jankovi - Leandro Andrade, Benzia, Zoubir - Xhixha
Rezerve: Gugeshashvili, Rmazanov, Akhundzade, Diakhaby, Mammadov, Quliyev, Richard Almeyda, Juninho, Keyta, Andrade, Huseynov, Medvedev
Antrenor: Qurban Qurbanov

HJK Helsinki: Ost - Tolvio, Tenho, Raitala - Kouassivi-Benissan, Kanellopoulos, Lingman, Soiri - Tanaka, Radulovic, Keskinen 
Rezerve: Ramula, Maenpaa, Hamalainen, Halme, De Graca, Ollila, Hostikka, Olusanya, Rogic, Hatemaj 
Antrenor: Toni Koskela

Cine e Qarabag FK

  • Qarabag FK esta campioana ultimelor două sezoane din Azerbaijan. Are 10 titluri și 7 Cupe în palmares
  • A fost eliminată din preliminariile Champions League în turul 2, de polonezii de la Rakow, 2-3 și 1-1
  • Lotul echipei antrenate de Qurban Qurbanov (51 de ani) este cotat la 12,9 milioane de euro. Cel mai valoros e mijlocașul ofensiv Yassine Benzia (28 de ani), cotat la 1 milion de euro.
  • A câștigat campionatul cu 90 de puncte, la 9 peste Sabah, locul 2
  • În campionat, are o înfrângere (0-1 cu Zira) și o victorie (3-0 cu Turan). E pe 4, cu 3 puncte

Cine e HJK Helsinki

  • HJK Helsinki e campioana din sezonul trecut al Finlandei. În prezent se află în plin campionat. E pe locul  2, cu 37 de puncte în 19 meciuri, fiind depășită de KuPS (38)
  • Are 32 de titluri de campioană în palmares, 14 Cupe și 6 Cupe ale Ligii
  • Echipa e antrenată de Toni Koskela (40 de ani) și are un lot cotat la 7,55 milioane de euro. Cel mai bine cotat e mijlocașul croato-suedez Filip Rogic (30 de ani), care are o cotă de 750.000 de euro

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.