Rugby

Selecționerul Eugen Apjok trage un semnal de alarmă după înfrângerile cu SUA și Georgia: „Ne dorim o altă atitudine!” + Cum explică alegerea lotului pentru Cupa Mondială

Eugen Apjok

Articol de Andrei Petrescu  —  Friday, 18 August 2023

Eugen Apjok, selecționerul naționalei României de rugby, a vorbit despre prestațiile dezamăgitoare ale „stejarilor” în cele două amicale jucate și pierdute de România, 17-31 cu SUA și 6-56 cu Georgia, și a motivat alegerea lotului final pentru Cupa Mondială din Franța.

  • La Cupa Mondială de Rugby, Stejarii se află în Grupa B şi vor disputa primul meci în data de 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca în 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), în 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi în 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Cu 3 săptămâni înainte de startul Cupei Mondiale, naționala României arată foarte rău. A pierdut fără drept de apel meciurile de verificare cu SUA și Georgia, urmând să dispute, sâmbătă, ultimul test cu Italia. 

După duelul cu georgienii, Eugen Apjok a anunțat și lotul final al „stejarilor”, renunțând la 17 dintre cei 50 de jucători convocați preliminar. Așadar, doar 33 urmând să meargă în Franța. 

VIDEO Eugen Apjok: „Nu a fost simplu, dar știu că am făcut alegerile corecte”

>

„E dificil, e presiune mare. Este o perioadă dificilă, rezultatele nu sunt cele pe care ni le-am dorit și încercăm să fixăm lucrurile astea. Nu a fost simplu pentru că știu cât de mult au muncit jucătorii, nu e un moment plăcut nici pentru ei nici pentru antrenori, dar știam că va veni acest moment. Ne-am pregătit pentru el și știu că am făcut alegerile corecte.

Rezultatele nu ne ajută, sunt foarte multe lucruri care trebuie îmbunătățite, dar sunt și lucruri pozitive. Ne uităm la ultimele 20 de minute din partida cu SUA, la primele 35 de minute din meciul cu Georgia, au fost lucruri pozitive. Dezamăgitoare sunt primele 60 de minute din partida cu SUA când nu am avut reacție, nu am avut atitudine. 

Iar în meciul cu Georgia s-a văzut clar în ultimele 5 minute din prima repriză și primele 10 din repriza a doua unde am încasat 5 încercări. A fost o cădere din punct de vedere mental. Sunt lucruri pe care le-am vorbit cu jucătorii, încercăm să le punem la punct în meciul de sâmbătă cu Italia”, a declarat Eugen Apjok.

Eugen Apjok: „Ar trebui să vedem o mai bună exprimare a jucătorilor”

„Cred că odată cu selecția ar trebui să vedem o mai bună exprimare a jucătorilor. Cu siguranță au fost sub o mare presiune până acum. Ne dorim o altă atitudine, vrem să avem mai mult posesia și să fim concentrați toate cele 80 de minute. 

După meciul cu Italia va urma o săptămână liberă, jucătorii vor merge acasă să stea cu familia, apoi ne vom reuni înainte cu o săptămână de plecarea în Franța să reluăm pregătirea”, a mai precizat Apjok.

Lotul României pentru Cupa Mondială din Franța:

  • Pilieri: Alexandru Savin (CSA Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Creţu (Stade Francais), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), Costel Burţilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), Iulian Harţig (RC Bassin d’Arcachon)
  • Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CSA Steaua)
  • Linia a II-a: Adrian Motoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  • Linia a III-a: Cristi Chirica (CS Dinamo), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Dragoş Ser (CSA Steaua), Cristi Boboc (CSA Steaua), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua)
  • Mijlocaş la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alin Conache (SCM USV Timişoara)
  • Mijlocaşi la deschidere: Gabriel Pop (CS Dinamo), Mihai Mureşan (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tudor Boldor (CS Dinamo)
  • Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Tangimana Fonovai (CSA Steaua)
  • Centri: Taylor Gontineac (Rouen Normandie), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timişoara)
  • Fundaş: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Citește și alte știri din rugby: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.