Liga 1

Ce „nebunie”! Dinamo dă lovitura la Voluntari după un final ULUITOR, cu gol validat de VAR și penalty ratat de gazde. Clasamentul ACUM

+15 Foto
FC Voluntari - Dinamo / foto: GSP

Articol de Raed Krishan (foto), Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Saturday, 19 August 2023

Dinamo a obținut o victorie uriașă pe terenul lui FC Voluntari, scor 3-2, după un final de meci interzis cardiacilor! „Câinilor” le-a fost validat golul victoriei după intervenția VAR și au avut noroc din belșug în prelungiri, când Sigurjonsson a ratat de la punctul cu var o șansă mare de 3-3. A doua victorie la rând pentru „câini”, care urcă poziții bune în clasament.

Chiar dacă au dominat startul de meci, „câinii” au fost taxați în minutul 19. Defensiva „câinilor” a fost făcută șah mat la o fază fixă lucrată a gazdelor. Nemec a prelungit inteligent cu capul, iar Matricardi, scăpat din marcajul visătorilor fundași ai lui Burcă, a înscris fără emoții. 

Până la faza golului, startul de meci îi aparținuse lui Dinamo, mai activă în primele 10 minute. Însă reduta dinamovistă nu s-a prăbușit, din contră! Doar cinci minute a fost Voluntariul în avantaj pe tabelă. Ofensiva nou-promovatei a menținut rimtul insistent etalat la start, iar egalarea a venit din gheata portughezului Gregorio, care l-a învins pe Vâlceanu cu un șut plasat din 12-13 metri. 

„Câinii” au fost în control până la finalul reprizei, însă la cabine s-a intrat la egalitate, 1-1. Repriza secundă a început în ritmul dictat de Dinamo, iar Cristi Costin i-a dus pe „câini” în avantaj în minutul 46, profitând de o nesincronizare din apărarea gazdelor. Venit chiar de la Voluntari, mijlocașul și-a pus în valoare viteza, a trecut de Vâlceanu și a înscris în poarta lăsată liberă.

Dinamo dă lovitura la Voluntari după un final ULUITOR, cu gol validat de VAR și penalty ratat de gazde

Finalul a fost de poveste. Nemec a restabilit egalitatea în minutul 80, îndeplinind o simplă formalitate după momente de joc în care roș-albii au redus vizibil turațiile. Slovacul a punctat cu dreptul, din apropiere, împotriva fostei echipe, însă fluierul final era departe. 

Dinamoviștii nu și-au pierdut speranța nici după golul egalizator al lui Nemec și au dat lovitura în minutul 87, când lovitura de cap a lui Patriche a luat o traiectorie stranie, l-a derutat pe Vâlceanu și a ajuns până la Gorka Larrucea, care a îndeplinit o simplă formalitate. Inițial, golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, însă intervenția VAR-ului, care a elucidat faza după mai bine de 3 minute.

Sistemul de videoarbitraj mai avut de lucru și în prelungiri. Oamenii din cabina VAR au intervenit și au dictat un penalty la imprudența comisă de Homawoo. Doar că Sigurjonsson a ratat de la punctul cu var, iar punctele au mers în tabăra alb-roșie. 

FINAL » FC Voluntari - Dinamo 2-3

  • Au marcat: Matricardi '19, Nemec '80 / Gregorio '24, Cr. Costin '46, Larrucea '87
  • 3.600 de fani (cifră oficială) asistă la duelul de la Voluntari. Majoritatea lor sunt susținătorii lui Dinamo, transmit reporterii GSP aflați la stadion.
  • Click AICI pentru statistici!
  • VIDEO cu cele mai tari faze din meci!
  • O singură mare surpriză în primul „11” aliniat de Ovidiu Burcă: francezul Quentin Bena apare în echipă din primul minut, fiind utilizat în fața defensivei în sistemul 4-1-4-1 gândit de tehnicianul dinamovist. În avanposturi figurează Gonçalo Gregório, după ce portughezul fusese rezerva lui Abdallah etapa trecută.

+15 Foto
FC Voluntari - Dinamo / foto: GSP

FC Voluntari - Dinamo, echipe de start

FC Voluntari: Vâlceanu - Ricardinho, Matricardi, Armaș, Aliji - R. Boboc, V. Rață, Crepulja, Doru Andrei - Sigurjonsson, Nemec
Rezerve J. Collado, Paz, Voican, M. Răduț, A. Niță, R. Popescu, Al. Munteanu, Andres, Dumiter
Antrenor: Ilie Poenaru

Dinamo: Golubovic - Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr - Bena - Bani, Larrucea, Politic, Cr. Costin - Gregorio
Rezerve: Dujmovic, Ilic, Țîră, D. Iglesias, Borcea, Abdallah, Giafer, R. Grigore, A. Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: Anghel Iordănescu (Voluntari)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa) / Arbitru VAR: Costreie Sorin (Buftea), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

VIDEO Galeria lui Dinamo, la înălțime la Voluntari: PCH domină fondul sonor

>
  • Suporterii lui Dinamo au pus stăpânire pe stadionul din Voluntari. La fel cum s-a întâmplat și-n cazul galeriei rapidiste, în urmă cu două etape, ultrașii „câinilor” au ocupat mare parte din arena „Anghel Iordănescu”.
Galeria lui Dinamo domină fondul sonor / foto: Vlad Nedelea (GSP)
  • La meciul de la Voluntari asistă și Vladimir „Vova” Cohn, fost acționar în Ștefan cel Mare în „Epoca de aur” a lui Dinamo. În prezent, acesta e apropiat de clubul ilfovean. 
Vladimir Cohn, spectator de lux la Voluntari - Dinamo / foto: Vlad Nedelea (GSP)
  • Vlad Iacob, proaspăt destituit din funcția de administrator special, a venit și el la meci, însoțit de tatăl său: „Suntem aici în calitate de suporteri, asa cum am fost atâta timp”, a spus Dorin, tatăl acestuia. 
Vlad Iacob / foto: Vlad Nedelea (GSP)
  • „Săgeată” prinsă la porți. Marius Niculae a avut de așteptat câteva momente până când reprezentanții firmei de securitate i-au permis accesul în parcarea arenei, fiind nevoie și de intervenția ofițerului de presă al clubului gazdă. Fostul mare atacant dinamovist e oficial FRF și a venit la meci pentru a face scouting. 
Marius Niculae și-a făcut apariția la Voluntari la volanul unui Mercedes de lux / foto: Vlad Nedelea (GSP)

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.