Volei

România, înfrângere în decisiv cu Elveția

Adelina Ungureanu în acțiune FOTO CEV

Articol de Roxana Fleşeru  —  sâmbătă, 19 august 2023

Naționala României a pierdut în al treilea meci de la Campionatul European în fața Elveției cu 2-3 ( 21-25, 25-18, 25-27, 25-19, 9-15). 

România avea nevoie de o victorie în partida cu Elveția pentru a aborda în liniște ultimele două meciuri din grupă. Un succes le asigura în proporție de 90 la sută calificarea în optimi de finală, obiectivul pe care și l-au setat de acasă. 

Elveția antrenată de australianca Lauren Bertolacci avea și ea nevoie de o victorie, mai ales că fusese învinsă în primele două partide de la CE. „Tricolorele” înregistraseră o victorie și o înfrângere.

România, început mai greu cu Elveția

Voleibalistele din România au jucat în primul set parcă apăsate de miza acestui joc cu o echipă apropiată de valoarea sa. Laura Kunzler și colegele sale gălăgioase au jucat mai libere în primul set pe care l-au câștigat cu 25-21. 

În parte a doua, Adelina Ungureanu și-a pus toată ambiția în teren și a tras de coechipierele sale pentru un set mult mai bun în care România s-a impus cu 25-18. 

A treia „felie” a meciului de la Monza a fost ca un roller coaster, Elveția a condus, România a revenit, a fost egal, s-a ajuns în prelungiri, unde „tricolorele” au avut două mingi de a pune punct, dar elvețiencele au reușit să se impună cu 27-25. 

Una dintre cele mai tinere echipe de la Campionatul European, România a arătat curaj și pasiune în setul al patrulea pe care l-a controlat. Ungureanu fiind secondată de Elizabet Inneh în reușite. 

La scorul de 25-19 au pus umărul și Iarina Axinte, Rodica Buterez și Raisa Ioan. 

România a condus în decisiv cu Elveția

După atâta tensiune și încărcătură emoțională, decisivul a fost și el unul în care româncele au avut de luptat. Au condus, dar până la urmă au fost egalate la 7, apoi Maja Storck a făcut  8-7. 

Antrenorul Guillermo Naranjo a încercat să le liniștească pe fete la schimbul de terenuri, dar Maja a reușit al treilea as consecutiv și s-a făcut 9-7. Moment în care antrenorul spaniol a cerut time-out. 

România a revenit grație unui blocaj al Adelinei Ungureanu, dar Elveția a reușit să rămână la conducere grație unor acțiuni finalizate de Laura Kunzler 12-8. 

Presiunea le-a făcut pe românce să greșească și să nu mai poată face față atacurilor care veneau din partea cealaltă a fileului. La 14-8, Adelina Ungureanu a a anulat o minge de meci, însă la următoarea fază Elveția a închis partida. 

26 de punctea reușit Laure Kunzler în partida cu România

Astfel, lucrurile se complică pentru România, care mai are de jucat pe 21 august cu Bosnia-Herțegovina și pe 22 cu Bulgaria. 

”Tricolorele” ocupă poziția a patra în grupa B cu patru puncte peste Elveția (3 puncte) și Croația (1 punct), toate având trei meciuri disputate. Deasupra României sunt Italia (6 puncte, 2 meciuri), Bulgaria (6 puncte, 2 meciuri) și Bosnia-Herțegovina (4 puncte, 3 meciuri).  Primele 4 echipe se califică în „optimi”.

25 de punctea adunat Adelina Ungureanu pentru România

Programul României

  • 15 august (Verona)  Italia-România 3-0
  • 17 august (Monza) România-Croația 3-1
  • 19 august (Monza) România-Elveția 2-3
  • 21 august (Torino), ora 19:00 Bosnia-Herțegovina-România
  • 22 august (Torino), ora 19:00 România-Bulgaria
  • Turneul nu este transmis în România de nicio televiziune

LOTUL ROMÂNIEI LA EURO 2023

  • Libero: Diana Vereș (CSO Voluntari); Mihaela Albu (Rapid București)
  • CentriDiana Ariton (Corona Brașov), Raisa Ioan (Volei Alba Blaj), Daiana Roman (Rapid București), Dalia Vîrlan (Dinamo București)
  • ExtremeRodica Buterez (SC Potsdam), Adriana Matei (CSO Voluntari), Sorina Miclăuș (FC Argeș Pitești), Adelina Ungureanu (Pallavolo Pinerolo)
  • Ridicătoare: Marisa Radu (Rapid București), Iarina Axinte (Volei Alba Blaj)
  • Opuși: Elizabet Inneh (Chemik Police), Iuna Zadorojnai (CSM București)
  • Staff: Guillermo Naranjo Hernandez (antrenor principal), Radu Began (antrenor secund), Sotiris Gkotsis (antrenor secund), Ioannis Paraschidis (preparator fizic). Alexandru Răducanu (kinetoterapeut), Vlad Păușescu (statistician)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.