Stranieri

Moruțan a fost vândut de Galatasaray » Prima imagine în tricoul noii echipe

FOTO: Instagram @morutan.olimpiu

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 21 august 2023

Olimpiu Moruțan a semnat cu Ankaragucu un contract pe 3 ani, cu opțiune pentru unul suplimentar. Iar Galatasaray va avea inclusiv o opțiune de răscumpărare a internaționalului român în vârstă de 24 de ani.

Ankaragucu a fost ultima înscrisă pe lista echipelor interesate de Olimpiu Moruțan, dar a trecut prima „linia de sosire”. Cotidianul Star, care apare la Istanbul, dezvăluie că gruparea din capitala administrativă a Turciei s-a înțeles „în toate privințele” cu Galatasaray și că „a adus transferul în faza semnării contractului”.

UPDATE ora 00:30. Moruțan, prima imagine în tricoul lui Ankaragucu

Moruțan a semnat cu Ankaraguku și a postat pe contul personal de Instagram prima imagine în tricoul noii echipe. 

FOTO: Instagram @morutan.olimpiu

Galatasaray îl poate răscumpăra pe Moruțan

Star dezvăluie că internaționalul român și Ankaragucu „vor parafa în scurt timp un acord pe 3 ani, cu opțiune pe unul suplimentar. În înțelegerea intervenită între cluburi, Galatasaray și-a asigurat o clauză potrivit căreia va încasa 20 la sută dintr-un viitor transfer și o opțiune de răscumpărare a mijlocașului în vârstă de 24 de ani".

Moruțan a fost la un pas să se întoarcă la Pisa

Pisa, la care Moruțan a fost împrumutat sezonul trecut, ajunsese la un acord cu Galatasaray când a intervenit clubul din Ankara. Acceptase să plătească 1,5 milioane de euro pentru un împrumut pe un sezon și avea opțiune de a-l achiziționa definitiv cu încă 2,5 milioane de euro, vara viitoare. 

O opțiune care se putea transforma chiar în obligație, în funcție de anumite clauze din contract. Cu tot cu bonusuri, suma de transfer ar fi ajuns la aproape 5 milioane de euro.

4,2milioane de euro a plătit Galataray în 2021, pentru a-l lua pe Moruțan de la FCSB. Are o cotă de piață de 4,5 milioane de euro

Okan Buruk a vrut inițial să-l păstreze pe Moruțan

Moruțan a efectuat perioada de pregătire la Galatasaray, sub comanda lui Okan Buruk. Antrenorul se declarase mulțumit de evoluțiile românului, în amicale, și părea decis să-l păstreze. Dar campioana și-a atins anumite ținte pe piața transferurilor și s-a răzgândit. 

Bari, Pisa, Pendikspor și Konyaspor au luat legătura imediat cu Galata, dispusă să-l împrumute, numai că Ankaragucu, ultima apărută la masa negocierilor, a fost cea care a câștigat. Singura necunoscută: prețul transferului. 

Citește și alte știri despre stranieri: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.