Stranieri

Toate detaliile despre plecarea lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray: câți bani va câștiga românul la Ankaragucu

Galatasaray l-a cedat definitiv pe Olimpiu Moruțan la Ankaragucu

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 21 august 2023

Galatasaray l-a cedat definitiv pe Olimpiu Moruțan la Ankaragucu, dar îl poate răscumpăra la aceeși sumă cu care l-a dat: 3 milioane de euro. De asemenea, s-a asigurat că va câștiga și dintr-o viitoare vânzare a jucătorului. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani a semnat pe 3 ani și va avea un salariu aproape de 1 milion de euro pe sezon.

Olimpiu Moruțan este de duminică seară jucătorul lui Ankaragucu. Deși inițial se punea problema unui împrumut pe un sezon, clubul din capitala administrativă a Turciei s-a înțeles cu Galatasaray pentru un transfer definitiv al jucătorului. 

Prețul agreat: 3 milioane de euro, cu 1,2 milioane mai puțin decât dăduse campioana în 2021, pentru a-l lua pe internaționalul român de la FCSB.

Olimpiu Moruțan va încasa aproape un milion de euro pe sezon la Ankaragucu

Ankaragucu i-a oferit lui Moruțan un contract pe 3 sezoane, cu opțiune pentru un al patrulea, și un salariu de aproape 1 milion de euro pe an. Galata, la rându-i, a publicat clauzele impuse în acordul de transfer al mijlocașului în vârstă de 24 de ani.

Astfel, pe lângă cele 3 milioane de euro, campioana va încasa și 50 la sută dintr-un viitor transfer, dacă vânzarea se va face la o sumă de cel puțin 3 milioane de euro.

Procentul scade la 25 la sută, în cazul în care gruparea din Ankara îl vinde cu cel puțin 3 milioane până la data de 30 iunie 2024. De asemenea, Galatasaray și-a asigurat o opțiune de răscumpărare a jucătorului pentru aceeași sumă cu care l-a dat: 3 milioane de euro.

De ce s-a răzgândit Galatasaray în cazul lui Olimpiu Moruțan

După un sezon 2022/2023 petrecut la Pisa, sub formă de împrumut, Moruțan s-a pregătit vara aceasta cu Galatasaray, sub comanda lui Okan Buruk. Antrenorul se declarase mulțumit de evoluțiile românului, în amicale, și părea decis să-l păstreze. Dar campioana Turciei și-a atins anumite ținte pe piața transferurilor și Buruk s-a răzgândit.

Pisa, Bari, Pendikspor și Konyaspor au luat legătura imediat cu Galata, dispusă să-l împrumute. Numai că Ankaragucu, ultima apărută la masa negocierilor, a fost cea care a câștigat. 

4,5 milioane de euroeste cota de piață a lui Olimpiu Moruțan pe transfermarkt.de. Suma cu care l-a luat, 3 milioane de euro, e cea mai mare plătită vreodată de Ankaragucu pentru un jucător

Mai multe articole din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.