Liga 1

Sepsi - Hermannstadt 1-1 » Sibienii salvează un punct grație golului lui Bejan, VAR nu a intervenit la golul suspect al gazdelor! Clasamentul ACUM

+18 Foto
Sepsi - Hermannstadt 1-1 » Sibienii salvează un punct grație golului lui Bejan! Clasamentul ACUM

Articol de Bogdan Bălaş (foto), Andrei Petrescu  —  luni, 21 august 2023

Sepsi și Hermannstadt au remizat, scor 1-1, într-o partidă din runda cu numărul 6 din Superliga. 

Sepsi și Hermannstadt, doar remiză la Sfântu Gheorghe

Venită după euforia miracolului de la Aktobe, Sepsi a uitat cum să joace fotbal în prima repriză a meciului cu Hermannstadt. Liviu Ciobotariu a decis să menajeze mulți dintre titulari pentru meciul de joi din play-off-ul Conference league, iar acest lucru s-a văzut clar în exprimarea echipei. 

+18 Foto
Foto: Bogdan Bălaș

În fața unui stadion surprinzător de gol (3.600 de fani, capacitate 8.400), ținând cont de rezultatele covăsnenilor din acest debut, Hermannstadt a fost echipa care a avut inițiativa. Sibienii au avut prima ocazie în minutul 5, când reluarea din voleu a lui Alhassan a trecut pe lângă poarta lui Niczuly

S-a continuat într-un stil anost, parcă ambele echipe fiind puse cu "sabia deasupra capului" să joace acest meci. Hermannstadt a avut mai mult posesia, dar fără nicio reușită în timp ce Sepsi nici nu se apropia de careul oaspeților.

VAR nu intervine, Sepsi înscrie

Contrar jocului și a fotbalului în general, s-a și marcat în acest meci chiar înainte de pauză. La o minge care nu anunța pericol în careul lui Hermannstadt, Kallaku a încercat să preia o centrare a lui Alimi, mingea a rămas în aer, Bejan a încercat să intervină, moment în care covăsneanul îi dă un "brânci" fundașului central al Sibiului, care cade peste Stoica

+6 Foto
Foto: Captură Prima Sport

Kallaku rămâne cu mingea la 11 metri și-l execută pe Letica. Arbitrul George Vidican nu a dictat nimic, iar din cabina VAR Iulian Dima nu a semnalat faultul evident al albanezului.

Nu a rămas așa

Cadoul primit de Sepsi de la Vidican a fost însă anulat repede după pauză de sibieni. Bejan (53) s-a înălțat superb la un corner bătut de Balaure și a înscris prin Niczuly

Imediat, Ciobotariu a replicat și a făcut 4 schimbări deodată, băgându-și vedetele. Ștefănescu, Safranko, Păun și Rodriguez au intrat, dar nici măcar așa Sepsi nu a reușit să creeze pericol la poarta sibienilor. 

Mai mult, Hermannstadt putea chiar câștiga, dacă Iancu reușea să cadreze lovitura de cap din 5 metri în minutul 90. «Sărut-mâna!» ar trebui să-i spună covăsnenii lui Vidican pentru acest punct.

7 luniau trecut de la ultima înfrângere suferită de Ciobotariu într-un meci oficial decis în timpul regulamentar, 20.02.2023 - FCU-FC Voluntari 2-1. Au urmat 12 victorii şi 12 remize.

Clasamentul actualizat din Superliga

Final: Sepsi - Hermannstadt 1-1

Sepsi - Hermannstadt » Echipele de start 

SEPSI: Niczuly - Aganovic, Ninaj, D. Ciobotariu, Oteliță - I. Gheorghe, Alimi, Kallaku - R. Varga, Damașcan, Rondon
REZERVE: D. Moldovan - A. Dumitrescu, Bălașa, Oroian, N. Păun, F. Junior, J. Rodriguez, M. Ștefănescu, Safranko
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

HERMANNSTADT: Letica - Butean, Bejan, I. Stoica, A. Oroian - Balaure, S. Mino, Alhassan, Neguț - Bucuroiu, D. Paraschiv
REZERVE: Muțiu - P. Medina, Antoche, A. Murgia, Biceanu, C. Bărbuț, P. Iancu, R. Fonseca, G. Iancu
ABSENT: A. Jipa (accidentat)
ANTRENOR: Marius Măldărășanu

Stadion: Sepsi Arena
Arbitru: George Vidican / A1: Eugen Gheorghe; A2: Daniel Mitruți 
Arbitru VAR: Iulian Dima / Arbitru AVAR: Ciprian Danșa

Mai multe articole de actualitate din Superliga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.