Liga 1

Cum îl antrenează Caparco pe Golubovic pentru a deveni „cel mai bun portar din Liga 1”: imagini de la Săftica

Adnan Golubovic și Alessandro Caparco

Articol de Ioana Mihalcea  —  miercuri, 23 august 2023

Adnan Golubovic, 28 de ani, portarul lui Dinamo, e creditat de antrenorul de portari al „câinilor”, Alessandro Caparco, cu șanse mari de a ajunge primul în topul goalkeeperilor.

Italianul are încredere că antrenamentele specifice făcute cu Golubovic și experiența acestuia îl vor propulsa în elita Superligii.

>

„Are școala italiană și se vede”, a comentat Caparco referitor la prestația portarului sloven în meciul cu Voluntari, 3-2 pentru Dinamo.

Cum a fost ales cel mai bun transfer al „câinilor”: „L-am sunat imediat pe Samir Handanovic” + „Dacă nu-și rupea genunchii, nu-l găseai la Dinamo!”

Caparco a vorbit anterior despre transferul lui Golubovic, intrat direct titular, cu evoluții apreciate.

„Directorul sportiv și Mister mi-au arătat foarte mulți portari, pe toți i-am refuzat. Când a venit vorba de Adnan, după puțin timp am zis da. Le-am zis să caute portari sloveni, pentru că au școala italiană.

Imediat după ce l-am văzut pe Golubovic am sunat la Samir Handanovic de la Inter și l-am întrebat ce părere are: «Dacă nu-și rupea ambii genunchi, nu-l găseai la Dinamo. Ar fi ajuns în alt campionat, la o echipă mare».

După ce l-am văzut, imediat am zis gata, îl luăm. Ovidiu [Burcă] a gândit la fel ca mine. Sunt mulțumit și e stilul care îmi place mie la un portar, cum atacă mingea, cum stă în poartă, liniștea pe care o are.

Va ajunge cel mai bun portar din Liga 1. Dacă și Handanovic a zis, care a fost la un moment dat unul dintre cei mai buni portari din lume, înseamnă că Adnan are ceva ce puțini au”, a spus Caparco pentru Radio Dinamo, pe 12 august.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.