Conference League

Gras, dar genial » Ce notă a primit Budescu, după prestația de maestru din victoria Farului

+14 Foto
Constantin Budescu a fost decisiv contra finlandezilor / Sursă foto: Imago Images

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  vineri, 25 august 2023

Farul a învins-o pe HJK Helsinki, scor 2-1, și e favorită la calificarea în grupele Conference League. Omul meciului a fost „veteranul” Constantin Budescu, ale cărui assist-uri geniale au salvat echipa lui Hagi.

Constantin Budescu a avut o nouă prestație de gală, pasând decisive la reușitele lui Rivaldinho și Mihai Popescu, cele care au întors soarta partidei în favoarea „rechinilor”. Cel mai inspirat fotbalist de pe teren, Budi a primit și cea mai mare notă în caseta tehnică din Gazeta: a fost singurul din echipa lui Hagi care a primit nota 8!

Notele din Farul - HJK

Budescu l-a cucerit și pe Hagi: „Are calitățile lui, nu trebuie să stea să alerge”

Evoluția lui Costică din meciul cu HJK Helsinki a fost pe placul lui Gică Hagi, care l-a lăudat după meci: „Budescu are calitățile lui, să dea pase, să dea goluri, el trebuie să fie mereu proaspăt ofensiv, nu să stea să alerge. La pauză l-am pus 9 fals și am fost inspirat”. 

Contra lui Helsinki, Budescu a reușit ambele pase decisive. În minutul 58, mijlocașul ofensiv l-a servit ideal pe Rivaldinho, care a punctat dintr-o situație de 1 contra 1 cu portarul Maenpaa. Apoi, în minutul 83, Budescu a înălțat perfect o minge pentru Mihai Popescu, fundașul abia introdus pe teren de Hagi a înscris cu un șut din prima, la „scurt”.

+5 Foto
Cele mai tari imagini ale primei reprize din Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

A fost un meci greu, am întâlnit o echipă bună, campioana Finlandei. Cred că i-am dominat fizic dacă s-a schimbat jocul din minutul 60. Pregătirea fizică a făcut diferența. Am reușit să stăm mai mult în jumătatea lor de teren, iar calitatea lui Budescu a făcut diferența.

- Dragoș Nedelcu, mijlocaș Farul

Returul HJK Helsinki - Farul e joi, de la 19:00

UEFA a stabilit deja ziua și ora de disputare a meciului retur cu Helsinki. Duelul din capitala Finlandei se va juca joia viitoare, pe 31 august, de la ora 19:00. 

„Nu contează cum începi, contează mereu cum termini. Sper să-i batem și la ei! Meciul retur nu cred că e cel mai important lucru pentru noi, cel mai important lucru l-am făcut anul trecut când am câștigat titlul. În fotbal totul se schimbă imediat, iar calitatea unui campion este să trăiască doar din ce a făcut”. 

VIDEO Gică Hagi: „Înainte, noi aveam bugete de 8 milioane de euro, iar Barcelona și Real de 80. Acum, noi avem același buget, în timp ce ei au un miliard”

>

Citește și alte știri despre Farul Constanța:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.