Campionate

Incredibil unde s-a ajuns: arabii au făcut o ofertă de peste 1 miliard de euro pentru un jucător!

Salah e dorit insistent în Arabia Saudită // Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 25 august 2023

Tabloidul The Sun scrie că Al-Ittihad va face totul ca să-l transfere pe Mo Salah, 31 de ani. Întregul pachet, pentru Liverpool și pentru atacantul egiptean, ar fi mai nou de 1,17 miliarde de euro!

Se profilează un final de mercato estival exploziv. Deși Liverpool l-a declarat pe Mo Salah netransferabil, Al-Ittihad nu se lasă. După ce i-a fost refuzată o primă ofertă, de 100 de milioane de euro, clubul saudit a revenit în forță, cu niște sume de-a dreptul amețitoare! Potrivit tabloidului The Sun, întregul pachet ar fi cifrat la 1,17 miliarde de euro!

Contract de 5 ani și 990 de milioane de euro salariu pentru Salah

Lui Liverpool i-au fost propuse mai nou 175 de milioane de euro! Iar jucătorului în vârstă de 31 de ani un contract pe 5 sezoane, care i-ar aduce în cont, per total, puțin peste 990 de milioane de euro. 

În Italia s-a aflat și pe cine ar aduce managerul Jurgen Klopp în locul egipteanului. Cotidianul Tuttosport scrie că prima opțiune este Federico Chiesa, în schimbul căruia Juventus vrea cel puțin 60 de milioane de euro.

Salah ar fi cel mai scump transfer efectuat vreodată de un club saudit

Dacă Salah va ajunge în cele din urmă la campioana Arabiei Saudite, el ar urma să facă pereche în ofensivă cu ultimul câștigător al „Balonului de Aur”, Karim Benzema. Și ar deveni cel mai scump fotbalist achiziționat vreodată de un club saudit, peste mutarea lui Neymar, cumpărat de Al-Hilal de la PSG cu 90 de milioane de euro!

Totodată, cu 198 de milioane de euro pe an, Salah ar fi al treilea în clasamentul celor mai mari salarii din Arabia Saudită, după Cristiano Ronaldo și Benzema, fiecare cu câte 200 de milioane de euro pe sezon.

Nu avem o ofertă. Mo Salah este jucătorul lui Liverpool și prin toate lucrurile pe care le face a devenit esențial. Dacă ar exista ceva, răspunsul ar fi nu. Mo este sută la sută dedicat lui Liverpool. Nimic de discutat

- Jurgen Klopp, manager FC Liverpool

76de milioane de euro a cheltuit până acum Al-Ittihad pentru achiziții în acest sezon. Benzema și Kante au venit la parametru zero

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.