Liga 2

Discurs înflăcărat în direct: „CSA Steaua n-are de ce să existe! E ceva ilogic” + ipoteză-șoc despre „militari”: „Am auzit o zvonistică”

„Militarii” n-au nici în acest an drept de promovare în prima ligă / Sursă foto: Facebook@ Steaua București

Articol de David Marinescu  —  Friday, 25 August 2023

Invitat joi la matinalul GSP Live, jurnalistul Radu Buzăianu, prezentator la B1 TV și mare pasionat de fotbal, a vorbit în termeni critici despre proiectul celor de la CSA Steaua, formație care nu deține nici în acest an drept de promovare în prima ligă. 

Buzăianu a fost protagonistul unui discurs vehement la adresa Stelei. În opinia acestuia, secția de fotbal din cadrul Clubului Sportiv al Armatei „n-are nicio perspectivă” și „e făcută doar pentru ca băieții de la Armată să trăiască din bugetul statului”.

Discurs vehement în studio: „CSA Steaua n-ar avea de ce să existe! Nicio perspectivă, nicio noimă”

>

„Echipa asta din Divizia B n-are nicio perspectivă, nicio noimă! În anul în care trăim, n-ar avea de ce să existe, e ceva ilogic! 

La echipa asta, sunt niște colonei, generali, niște indivizi branșați la banul public, care trăiesc pe seama banului public! Ei n-au niciun interes să vină Becali sau un alt investitor, pentru că [echipa] e o chestie a lor. Ei vor să descurajeze un potențial alt investitor. 

La un moment dat, suporterii ăștia se vor sătura! Echipa e făcută pentru ca băieții ăștia din Armată să trăiască din bugetul statului! Vor să mai ia niște bănuți de colo, de colo, așa funcționează. 

De asta au și avut nevoie de Becali în momentul în care echipa mergea foarte bine, juca în Champions League, dar ei ajunseseră aproape de faliment (n.r. - face referire la momentul preluării din 2003).

Te uiți și te gândești... Care e perspectiva? Nu e nicio perspectivă. Scopul tău e să te uiți la fotbal, nu? Anul trecut, la niște meciuri mediocre cu Sepsi, FCSB a strâns vreo 40.000 de oameni. E mai frecventabilă echipa asta decât cealaltă”, a spus Buzăianu, în dialog cu moderatorul Costin Ștucan. 

Ipoteză incredibilă a lui Buzăianu: „Există un interes să intre Steaua în Liga 1”

Buzăianu a lansat apoi o ipoteză șoc:

„Am auzit că există o zvonistică conform căreia ar fi un interes la Ligă (n.r. - la LPF) să intre și echipa aia din Liga 2 în prima divizie - tocmai pentru că au văzut un interes în jurul ei - și s-ar vrea să se creeze o concurență (n.r. - cu FCSB).  Că dacă stai să te uiți, disputa asta stârnește o nouă rivalitate”. 

CSA Steaua nu are drept de promovare

FRF a inclus clubul militar pe lista celor care nu au drept de promovare în acest sezon de Liga 2. Motivul? Din cauza formei de organizare, Steaua a început competiția din postura de club de drept public.

Sunt 8 asemenea cluburi din 20, adică 40% din componentele Ligii 2. Formații care nu pot promova, dar pot juca în play-off și influența major desfășurarea competiției și ierarhia finală. Care va stabili cluburile ce pot ajunge la marele dublu pot: promovarea pe prima scenă și accesul la banii din drepturile TV.

E al treilea an în care clubul deținut de MApN va evolua în Liga 2, unde a promovat în vara lui 2020. Și acum, așa cum s-a întâmplat și în precedentele două ediții, CSA Steaua nu îndeplinește condițiile pentru a putea promova, indiferent dacă va obține acest lucru pe plan sportiv.

În continuare, CSA Steaua e o societate de drept public, iar Legea Sportului nu permite acestor structuri să evolueze în ligi profesioniste, așa cum e Liga 1 de fotbal. În ambele campionate de până acum în care a fost, CSA a terminat pe locuri care i-ar fi dat dreptul de a disputa barajul de promovare, fie să promoveze chiar direct, dar de fiecare dată licența i-a fost respinsă de FRF. În ciuda acestui lucru, CSA Steaua va putea, în cazul în care se va clasa între primele 6 la finalul sezonului regular, să dispute jocurile din play-off.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.