Liga 1

Fotbalul feminin românesc intră într-o nouă eră! Campionatul devine SuperLiga Feminină, iar Burleanu anunță: „Consolidăm pașii făcuți în ultimii ani”

Liga 1 se transformă în SuperLiga Feminină / Sursă foto: frf.ro

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 26 august 2023

Pe modelul Ligii 1, care a trecut printr-un proces de rebranduire anul trecut, fotbalul feminin românesc a ajuns și el la ora schimbării: campionatul intern, care se anunță mai atractiv decât niciodată, se va numi începând din acest sezon SuperLiga Feminină.

Într-o continuă ascensiune în ultimii ani, fotbalul feminin românesc intră într-o nouă eră. Schimbarea sistemului competițional nu e singura măsură adoptată în această vară: campionatul și-a schimbat denumirea în SuperLiga Feminină, urmând să aibă același sponsor precum cel al competiției masculine.

Se anunță un sezon extrem de interesant, în care pe prima scenă și-a făcut loc, în premieră, și Farul Constanța. Echipa de la malul mării are ambiții mari, a transferat recent un nume important, pe Ioana Bortan, una dintre cele mai valoroase jucătoare din campionatul feminin și totodată căpitanul echipei naționale.

„Este momentul ideal ca fotbalul feminin să aibă o voce mai puternică”

Răzvan Burleanu, președintele Federației, a vorbit despre rebranduirea din întrecerea feminină internă:

„Odată cu sezonul 2023/2024, fotbalul feminin din România face un pas important pentru creșterea calității competițiilor interne și mai ales la nivelul primei ligi, odată cu implementarea unui sistem de licențiere și a unui nou sistem competițional.

Colaborarea noastră în ce privește viitoarea Superligă Feminină confirmă și consolidează pașii pe care i-am făcut în ultimii ani pentru a crește vizibilitatea, calitatea și atractivitatea fotbalului feminin românesc”, a punctat Răzvan Burleanu, potrivit frf.ro

Este momentul ideal ca fotbalul feminin să aibă o voce mai puternică. Privim acest parteneriat ca un demers de incluziune, precum și o dovadă de respect pentru munca depusă și pasiunea de care dau dovadă jucătoarele din SuperLiga Feminină.

Alături de FRF intenționăm să creștem profilul competițional al diviziei de elită a fotbalului feminin din România, pentru a atrage mai mulți iubitori de sport către acest campionat și a oferi oportunitatea unor noi generații de fete să își îndeplinească visul de a juca fotbal profesionist.

- Andrei Stan, Manager Sponsorizări și Evenimente, Superbet

Echipele care iau startul în noul sezon: ACS Banat Girls Reșița, ACS Ladies Târgu Mureș, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, AS FC Universitatea Cluj, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, CSM Alexandria, Farul Constanța și Politehnica Timișoara.

  • Cele 8 echipe participante în competiție vor juca tur-retur, rezultând un total de 14 meciuri.
  • La finalul returului, primele 4 echipe clasate se vor califica în play-off, iar următoarele 4 clasate se vor califica în play-out.
  • Atât meciurile din play-off, cât și cele din play-out se vor disputa în sistem tur-retur, de câte 2 ori, rezultând 12 meciuri.
  • În total, se vor disputa 26 partide în sezonul 2023/2024.

VIDEO Imagini de la finala Cupei României la fotbal feminin, câștigată de Carmen în fața Olimpiei Cluj

>

Citește și alte știri din fotbalul feminin: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.